A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
New Yorkban ide-oda ingáztak a vezető tőzsdék a pozitív és a negatív tartomány között, végül a Dow Joens és az S&P 500 emelkedni tudott, viszont a Nasdaqot újfent lehúzta a közösségi média cégek mélyrepülése.
Vágólapra másolva!
  • Nagy hullámvasút volt tegnap az amerikai tőzsdéken, előbb felfelé vették az irányt a vezető indexek a telekom és a gyógyszerszektorból érkező felvásárlási hírekre, illetve a lakáspiacról is vártnál jobb adatok láttak napvilágot.
  • Viszont az internetes szektor tegnap is nagyot kapott, a Global X Social Media ETF 2,9 százalékkal zakózott, a Twitter 2,1, a Facebook 2,7, a Zynga 4,4 százalékot, míg a LinkedIn 6,4 százalékot veszített értékéből. De a Netflix és az Amazon is két százalék fölött esett.
  • Ez pedig a Nasdaq teljesítményére is rányomta a bélyegét, hiszen minimális mínuszban végzett az index, úgy hogy közben a legnagyobb komponens Apple 3,9 százalékot ugrott.
  • Ma még csendes lesz a kereskedés az USA-ban makroadatokat tekintve (Case-Shiller lakásárindex, fogyasztói bizalom), viszont holnap érkezik az ADP foglalkoztatottsági adat, valamint a Fed is dönt a QE3 mértékéről. Az elemzők egy része további stimulus csökkentést vár, ami már sorrendben a negyedik alkalom lenne, hogy a Fed visszább vágja kötvényvásárlási programját.
  • Ma 37 vállalat jelent, köztük több gyógyszercég, valamint piaczárás után az eBay.
  • Ma Japánban nem volt kereskedés, míg a többi vezető ázsiai tőzsdén vegyes a hangulat. Hongkong kisebb pluszt mutat, míg Sanghajban 0,7 százalékos az emelkedés nagysága, de Sydneyben egy százalék körüli a csökkenés.
  • Nyugat-Európában emelkedéssel indíthatnak a vezető parkettek a gyorsjelentés áradat közepette, ugyanis ma tette közzé negyedéves számait többek között a Nokia, a BP, a Santander, az ENI, a Sanofi, az Orange, a Statoil és a Deutsche Bank is.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!