Bejelzett az aranykereszt az OTP-ben

OTP bank, bankfiók
Vágólapra másolva!
Egy vételi jelzésként értelmezhető aranykereszt szignál rajzolódott ki a mai kereskedés folyamán az OTP árfolyamgrafikonján, ami jövőbeli növekedés szempontjából kedvező hírnek számít. Ugyanakkor rövid távon érdemes figyelembe venni, hogy ma lehet utoljára osztalékért OTP-t venni, holnap ugyanis leesik az osztalékszelvény a részvényről, ami kisebb csökkenést eredményezhet a bankpapír árfolyamában.
Vágólapra másolva!

Miután az árfolyam kitört a háromszögből, és sikeresen visszatesztelte azt, eljutott a 4800 forintos ellenállásokig. A két nappal korábbi dojit egy eső gyertya követte, emiatt rövid távon esés jöhet. A 4600 forintos szint fontos támasz lehet ezen az időtávon.

Hosszabb távon kedvező jelzés, hogy egy aranykereszt rajzolódott ki a grafikonon (az 50 napos mozgóátlag alulról metszi a 200 naposat úgy, hogy az árfolyam ezen szintek fölött mozog). Az MACD indikátor pedig továbbra is vételi jelzést mutat.

OTP napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Mit mutat a heti grafikon?

Az elmúlt három hétben sikerült az árfolyamnak áttörnie az 50 és a 200 hetes mozgóátlagokat. Jelenleg a 4800 forintos fontos ellenállásnál mozog az árfolyam. Ha sikerül áttörnie, amit az MACD vételi jelzése és az RSI emelkedő mozgása is támogat, akkor ezen a héten is folytathatja az útját az 5000 forintos árakig. Ha elfogyna a lendülete a papírnak, akkor visszaeshet a 4600 forint környékén húzódó támaszokig.

OTP heti grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről