Összeborul az Amazon és a BlackBerry

BlackBerry napi grafikon
Vágólapra másolva!
Elérhetővé teszi az Amazon mobilalkalmazását a BlackBerry a mobiljain egy ma bejelentett megállapodás értelmében. A hírre nagyot ugrott mindkét cég részvényeinek árfolyama. 
Vágólapra másolva!
  • Az Amazon és a BlackBerry néhány órával korábban erősítette meg, hogy megállapodást kötöttek, melynek értelmében az okostelefon-gyártó elérhetővé teheti az Amazon Appstore-ját a mobiljain.
  • Az Amazon szolgáltatásait tömörítő Appstore mobilos alkalmazás elérhetővé tételétől azt várja a BlackBerry, hogy megélénkül a kereslet a telefonjai iránt.
  • John Chen, a BlackBerry vezérigazgatója szerint a megállaodással mindkét fél jól jár, mivel az Amazon a BlackBerry több milliós felhasználói körében terjesztheti tovább szolgáltatását, míg a telefongyártó az alkalmazásainak körének szélesítésével még népszerűbbé teheti mobiljait a piacon.
  • A korábban szebb napokat is látott BlackBerry-nek nagy szüksége lenne ismét lendületbe jönnie, mivel az elmúlt években csak szenvedett a társaság. A nagy riválisok közül az Apple és a Samsung kis túlzással fénysebességgel száguldott el mellette, és már ez a két cég uralja a világ telefonpiacát. Ezt mutatja, hogy a BlackBerry mobiljain csak nagyjából 130 ezer alkalmazás érhető el, szemben az Apple vagy a Samsung mobiljain található több mint egy millió alkalmazással.
  • A BlackBerry befektetői örülnek a hírnek, a cég részvényei több mint 4 százalékot drágultak ma. Az Amazon is remekel, több mint 1 százalékot erősödött, amiben a cég ma piacra kerülű új mobilja is szerepet játszik.
BlackBerry napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!