Vágólapra másolva!
Jelentősebb mínuszban indította a napot a BUX az OTP és a Mol gyengülése miatt. A hangulat az európai tőzsdéken is borongós, és szintén esnek a részvényindexek.
Vágólapra másolva!
  • Lefelé indult el nyitás után a BUX, mely 0,8 százalékos mínuszban mozog, amivel a leggyengébben teljesítő indexnek számít a régióban. A magyar tőzsdemutató tegnap sem tudott lendületbe jönni, így az alulteljesítése eddig ma is folytatódik.
  • A BUX-ot a Mol-OTP párosa húzza lejjebb, az olajpapír már több mint 1 százalékot esett a tegnapi megugrását korrigálva. A bankpapír pedig 0,6 százalékos mínuszban mozog. A Richter egyelőre stagnál, üdítő kivételként a Magyar Telekom folytatja menetelését, és éves csúcsa közelében, 0,6 százalékos pluszban mozog.
  • Az európai tőzsdéken 0,3-0,7 százalékos mínuszban kezdődött a kereskedés, amivel a tegnapi rali óvatos korrekciója kezdődött meg. A befektetőket többek között az ismét előtérbe kerülő orosz-ukrán krízis is aggaszthatja, miután tegnap számos új szankciót vezettek be a nyugati hatalmak Oroszország ellen.
  • A szankciók főként a legnagyobb orosz olajcéget, a Rosneftet, illetve más energiaipari, pénzügyi és védelmi cégeket sújt. Ezek az orosz vállalatok nem férnek hozzá közép- és hosszú távú dollár finanszírozáshoz, ellenben eszközeiket nem fagyasztják be. A hírekre az orosz MICEX tőzsdeindex 2,8 százalékot esett nyitásban, a Rosneft 5,6 százalékot zuhant.
  • Európában is folytatódik a gyorsjelentési szezon, a Carrefour a vártnál erősebb bevétel számokat tett közzé (2Q14: 20,5 milliárd euró, várt: 20,4 milliárd euró). A legalább egy éve nyitva lévő üzletek forgalma az összes fontos régióban jobban alakult a vártnál. Az eredményekre 1 százalékot emelkedett az árfolyam.
  • Az SAP pedig 3,8 százalékos ugrással reagált a remek eredményeire.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!