A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tépik a Nokiát

Nokia napi grafikon
Vágólapra másolva!
Nagy menetelést mutatnak be a Nokia részvényei, miután a finn cég második negyedéves eredményei felülmúlták az elemzői várakozásokat. 
Vágólapra másolva!
  • A Nokia második negyedévre vonatkozó gyorsjelentése felülmúlta az elemzői várakozásokat. Profit-várakozások 197 millió euró környékére rakták a második negyedéves profitot, azonban a cég 281 millió eurós adatot publikált. Ez 0,06 eurós Erészvényenkénti nyereségnek (EPS) felel meg a várt 0,042 eurós EPS-el szemben.
  • Az árbevétel 90 százalékát már a vállalat hálózati üzletága adja, miután lezárult a mobilüzletág átadása a Microsoftnak. Az elemzések 2,92 milliárd eurós árbevételt jósoltak, a tényleges szám azonban 2,94 milliárd euró lett.
  • A remek eredmények elsősorban a kínai értékesítések vártnál erősebb alakulásának köszönhetőek. Kínában 18 százalékkal ugrott meg a cég árbevétele, miután az ottani mobilszolgáltatók elkezdték felfrissíteni mobilhálózataikat.
  • A menedzsment ráadásul javított eredményvárakozásain. Eszerint a hálózati üzletág operatív marginja a korábban célként megjelölt 5-10 százalékos sáv felső részén vagy a fölött alakulhat ebben az évben.
  • A kellemes meglepetést okozó számoknak a befektetők is örülnek, így a Nokia árfolyama már 8 százalék körüli pluszban mozog.
Nokia napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!