A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund után az Egyesült Államokban, a Los Angeles Galaxy csapatában folytatja labdarúgó-pályafutását a 48-szoros német válogatott Marco Reus.

Az észak-amerikai profiligában (MLS) érdekelt klub csütörtöki bejelentése szerint két és fél éves szerződést írtak alá a 35 éves támadó középpályással, aki a Bundesligában eltöltött 12 év után a szezon végén hagyta el a Dortmundot, és szabadügynökként csatlakozott az amerikai csapathoz. Utolsó meccse a német együttesben a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntő volt júniusban. 

Bajnokok Ligája, Real Madrid, BL-döntő, Borussia Dortmund
Marco Reus BL-döntővel búcsúzott a Borussia Dortmundtól
Fotó: INA FASSBENDER / AFP

Reusot Németországban kétszer választották meg az év labdarúgójának. A Borussia színeiben 429 meccsen 170 gólt szerzett, és öt éven át, 2023-ig volt csapatkapitánya a Dortmundnak, amellyel két Német Kupát nyert. A német válogatottban 48 fellépésén 15-ször volt eredményes - írja az MTI.

"Az életem több mint felét ennél a klubnál töltöttem, hihetetlen hálás és büszke vagyok ezért az időszakért" - nyilatkozta nemrég Reus, akit karrierje során többször is sérülések gátoltak a legnagyobb sikerek elérésében, így például kimaradt a 2014-ben világbajnok Nationalelfből is.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!