A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Vegyes számok után keresik az irányt a piacok

Vágólapra másolva!
Nincs határozott irány ma reggel az európai piacokon, a főbb benchmarkok a BUX indexhez hasolóan stagnálást mutatnak.
Vágólapra másolva!
  • A magyar tőzsdén egyedül a Magyar Telekom tud értelmezhető, 0,3 százalékos pluszt felmutatni, míg a többiek stagnálnak. A forgalom a nyitást követő percekben alig 50 millió forintos.
  • A nemzetközi piacon sincs ez másképp, valamennyi index stagnálást mutat, ami alapvetően érthető a mai érkező fontosabb makrogazdasági adatok, és események előtt. A gyorsjelentések is inkább felemásra sikerültek ma reggel.
  • A forintnak viszont nem megy ma sem, 311,2 közelében áll az euróval szemben, a dollár pedig már 232,2 közelében jár.

Főbb magyar hírek

  • A Richter bejelentése szerint csütörtök hajnalban teszi közzé második negyedéves gyorsjelentését, ezzel hivatalossá vált, hogy a hazai gyorsjelentési szezont a gyógyszercég indítja. A portfolio.hu által összegyűjtött elemzői konszenzus szerint árbevétel (-3%) és üzemi eredmény (-28%) terén is visszaesésről számolhat majd be éves alapon a Richter. A nettó profit viszont 33 százalékkal hízhat.
  • Várhatóan még a nyáron elkészülnek az ipari rezsicsökkentés megvalósításához szükséges hatástanulmányok - írja a Napi Gazdaság a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumra hivatkozva. Így legkorábban ősszel derülhet fény a további részletekkel kapcsolatban.
  • Holnapig írhatják alá az MKB megvásárlásáról szóló szerződést, várhatóan az MNV lesz a bank vagyonkezelője Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A pénzintézet állami tulajdonba kerülésével mind a mérlegfőösszeg, mind a saját tőke szempontjából a magyarországi bankok mintegy fele már magyar tulajdonban lesz Varga szerint, aki hozzátette, hogy a bank rendbetételét követően akár a tőzsdére is bevezethetik az MKB-t.

Vegyes európai gyorsjelentések

  • Erős negyedéven van túl a brit Barclays (London) is, miután a bankcsoport a második negyedévben 1,13 milliárd fontos nettó nyereséget könyvelhetett el, szemben a tavalyi 131 millió fontos veszteséggel. A befektetési banki divízió bevételei ugyanakkor 46 százalékot estek az első félévben, éves alapon.
  • Az Airbus (Párizs) sem okozott csalódást gyorsjelentésével, a repülőgépgyártó 1,21 milliárd eurós üzemi eredményt ért el, míg egy évvel korábban ez csak 889 millió eurós lett. A 14,6 milliárd eurós árbevétel 400 millióval haladta meg a várakozásokat, köszönhetően annak, hogy több gépet sikerült leszállítani. A menedzsment a korábbi célokat fenntartotta.
  • Nem sikerült erősre a német Bayer (Xetra) gyorsjelentése, a gyógyszeripari vállalat a második negyedévben 2,22 milliárd eurós tisztított EBITDA eredményt könyvelhetett el, 80 millióval kevesebbet, mint a várakozás. Az árbevétel szintén várt alatti maradt (10,5 milliárd a 10,6 milliárd helyett). Ezzel együtt a menedzsment optimista az idei évre vonatkozóan, a korábbi 5 százalék helyett 6 százalékos árbevétel növekedéssel számol.
  • Elmaradt a várakozásoktól a francia Total (Párizs) is, a tisztított nettó nyereség a várt 3,25 milliárd euró helyett csak 3,15 milliárd lett az olajipari vállalatnál. Az árbevétel ugyanakkor jócskán meghaladta az elemzői konszenzust, továbbá a 0,61 eurós osztalék is megegyezik a várakozásokkal.
  • 7 800 munkavállalójától válna meg az Osram (Xetra) a következő 3 évben, amiből 1 700 dolgozót Németországban bocsátana el a vállalat. Ettől 450 millió eurós megtakarítást remél a cég.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!