A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Cipruson terjeszkedne a Ryanair

Ryanair napi grafikon (Dublin)
Vágólapra másolva!
Felvásárolná a Cyprus Airways légitársaságot a Ryanair, melyről megkezdték a tárgyalásokat az érintettek - írja a Financial Times. 
Vágólapra másolva!
  • Terjeszkedni készül Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair. Az ír vállalat a régóta veszteséges Cyprus Airways-t vásárolná fel, melyről már tárgyalásokat folytatnak a többségi tulajdonos ciprusi állammal.
  • Ez kisebbfajta fordulatot jelent, mivel Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója júliusban még azt mondta, hogy nem érdekli őket a ciprusi légitársaság.
  • Azonban nem a Ryanair az egyetlen, mely bekebelezné a ciprusi céget. Az íreken kívül még legalább 19 társaság érdeklődik a Ciprus gazdasági visszaesése miatt régóta szenvedő mediterrán vállalat iránt.
  • A ciprusi vállalat rendkívül kicsi a Ryanairhez képest - csak 6 repülőgéppel rendelkezik az ír társaság 180 darabos gépparkjával szemben Ryanair - így az ügyletnek csak stratégiai célja lehet. Ilyen például, hogy a fapados a Cyprus Airways felvásárlásával növelni tudná jelenlétét a mediterrán régióban. Az írek Ciprust használhatnák például Észak-Afrika hatékonyabb elérésére.
  • Az északi cég dinamikus terjeszkedést kíván megvalósítani a következő években, utasszámát a jelenlegi évi 80 millióról 120 millióra kívánja növelni az előttünk álló öt évben. Ennek elérése felé lenne egy következő lépés a ciprusi rivális megszerzése.
  • Az ír vállalat több mint tíz éve nem hajtott végre felvásárlást. A legutóbbi kísérlete kudarcba fulladt, miután a szabályozó hatóságok nem engedélyezték számára a rivális Aer Lingus (melyben közel 30 százalékos részesedéssel rendelkeznek) bekebelezését.
  • A Ryanair részvényei nem reagáltak nagy kiugrással a hírekre, pénteken 0,2 százalékos mínuszban fejezték be a kereskedést.
Ryanair napi grafikon (Dublin) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!