A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Emelkedéssel indították a napot ma az európai piacok, amiben a kínai "stimulusnak" is szerepe lehet. A Fed döntései előtt tehát jól kezdődik a mai nap.
Vágólapra másolva!
  • Főleg a nyugat-európai börzéken jó a hangulat, a vezető indexek 0,3-0,7 százalékos emelkedésekre képesek. A mai Fed döntések előtt tehát egyelőre optimizmus uralkodik, amit akár a kedvező autóértékesítési adatoknak is köszönhet a piac, nem beszélve a kínai likviditás fokozásáról a legnagyobb pénzintézetekben.
  • A magyar tőzsde ebben a hangulatban valamelyest erősödni tud, a blue-chiőek 0,1-0,5 százalékos emelkedést mutatnak, talán csak a Richter marad le valamelyest. Nagy forgalom ugyanakkor nem volt a nyitás után, így a nap folyamán még lehetnek jelentősebb mozgások az árfolyamban. Főleg az inflációs adatok (EU és USA) mozgathatják majd meg a piacokat.
  • A forint egyelőre stabil az euróval és a dollárra lszemben is, előbbi 313,8, utóbbi 242,2 közelében található.

További hírek távirati stílusban

  • Ma is folytatódnak az állam ellen indított devizaperek. Ma többek között az FHB és az AXA Bank perét is tárgyalja a Fővárosi Törvényszék. Tegnap a legtöbb banki keresetet elutasította a bíróság.
  • Az MNB aktívan részt fog venni a devizahitelek elszámolásában és azok konverziójában – nyilatkozta Balog Ádám alelnök a Portfolio.hu szerint. Balog szerint az elszámolás 3 milliárd eurós, a konverzió 8-9 milliárd eurós devizaigényt jelenthet majd banki oldalról. Ez erős nyomást helyezhet a forintra, a jegybank ennek ellensúlyozása érdekében kíván szerepet vállalni a devizahitelek kivezetésében.
  • A jegybank csak abban az esetben fog kamatot emelni, ha veszélyben érzi a pénzügyi rendszer stabilitását, és minden más monetáris politikai eszköz kudarcot vallott – ezt ugyancsak Balog Ádám mondta el a Wall Street Journalnak. Az MNB előtt nincs további tér a kamatcsökkentésre jelenleg szerinte.
  • A Zara márkáról híres Inditex a vártnál magasabb első féléves profitról számolt be jelentésében. Habár a nettó eredmény 928 millió euróra mérséklődött az előző évi 951 millióról, de ezzel sikerült megverni a 910 millió eurós prognózist. A bevétel 8,09 milliárd euróra emelkedett, köszönhetően a spanyol piacon kívüli terjeszkedésnek és az online értékesítések felfutásának.
  • A svájci Richemont luxuscég 2009 óta nem látott alacsony bevétel növekedési ütemet ért el az augusztus végéig tartó 5 hónapos időszakban. A konstans devizaárfolyammal számítva az eladások 4 százalékkal növekedtek (várt:+6%). Főként az ázsiai növekedés lassult le.
  • A Telecom Italia (Milánó) mérlegeli a brazil szolgáltató, az Oi (Sao Paolo) felvásárlását, amivel beszállhat a Telefónica (Madrid) mellé a felvásárlási harcba. Tegnap 8,6 százalékot emelkedett az Oi árfolyama.
  • Augusztusban tovább bővült az európai autópiac, ahol 2,1 százalékkal ugrottak meg az újautó-értékesítések éves alapon. Ezzel sorozatban 12 hónapja emelkednek az eladások. Emiatt ma érdemes lesz figyelni az autógyártók részvényeit.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!