A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Pénteken tovább estek az amerikai tőzsdék, főleg a technológiai szektor teljesített gyengén. A határidős indexek alapján Európában ma reggel sem várható még fordulat.
Vágólapra másolva!

Elgyengültek a pénteki kereskedés második felében az amerikai piacok, a vezető benchmarkok így 0,7-2,5 százalékos mínuszokat halmoztak fel nap végére. A Dow Jones (-0,7%) ezzel a teljesítményével mínuszba csúszott vissza 2014 egészére nézve.

Főleg a technológiai szektor teljesített gyengén, 2,8 százalékot ütöttek átlagosan a részvényeken. A Twitter (NYSE) 8,8 százalékot zuhant, míg a Facebook (Nasdaq) 4 százalékot veszített értékéből. A közművek, és az alapvető fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok ugyanakkor nem szerepeltek rosszul.

Hamarosan kamatemelésekre kerül sor az USA-ban, mondta el a dallasi Fed elnöke, Richard Fisher. A monetáris politikai döntéshozó szerint az eszközvásárlási program túllőtt a célokon, ezért hűteni kell majd a gazdaságot az elemzők által korábban vártnál hamarabbi kamatemeléssel. Részben ennek is betudható a pénteki kereskedés második felére jellemző pesszimizmus.

Negatív üzenetek érkeztek az eurózónára a Standard & Poors-tól, miután a hitelminősítő két európai országra nézve is pesszimistább hangvételt ütött meg. A finnek „AAA” besorolását „AA+”-ra csökkentette a hitelminősítő, míg a francia államadósság-besorolás mellé negatív kilátásokat rendelt az eddigi stabilról.

Folytatódhat az előző héten látott gyenge teljesítmény a főbb piacokon, 0,9-1 százalékos eséseket vetítenek előre a határidős indexek. A növekedési félelmekre feltehetően az S&P pénteki bejelentései is rátesznek egy lapáttal a kontinens tőkepiacai szempontjából.

35 százalékkal nagyobb tőkével rendelkeznek az eurózóna bankjai a mostani stressz-teszt előtt, mint a 2011-es vizsgálat során, derült ki a Linklaters elemzéséből.

Vártnál erősebb adatok érkeztek a kínai külkereskedelemről, az export szeptemberben 15,3 százalékkal nőtt éves alapon (várt: 12 százalék), míg az import növekedése 7 százalékos volt éves alapon (várt: 2 százalékos csökkenés).

A jó makroadat ellenére továbbra is a gyenge nemzetközi hangulat dominál az ázsiai börzéken, a Shanghai Composite 0,8 százalékos mínuszban jár, míg a hongkongi tőzsde 0,7 százalékot veszített értékéből. A japán piacon ma nincs kereskedés ünnepnap miatt.

Tovább zuhan az olaj árfolyama, a WTI már 85 dollár alatt, míg a Brent 89 dollár közelében mozog. Ezzel utóbbi fontos szintek közelében jár, aminek letörése esetén akár további nagy olajáresés jöhet. A gyenge teljesítménynek egyébként a kuvaiti olajügyi miniszternek is köze lehet, aki szerint valószínűtlen, hogy az OPEC országok a kitermelés visszafogásával kívánnák stabilizálni az árfolyamot.

Az arany ezzel együtt erősnek mondható ma, az árfolyama pedig már 1235 dollár közelében mozog, 1 százalékos plusz után. Az ezüst szintén jó formában van, és 17,6 dollár felé közelít. Az utóbbi napok gyenge részvénypiaci teljesítménye mellett valamelyest menedékként szolgálhattak a nemesfémek a befektetők számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!