A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:00TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Jól indult a keddi kereskedés az USA-ban, viszont zárásra a Dow Jones már mínuszba csúszott, míg a másik két nagy tőzsdeindex minimális emelkedésre volt képes.
Vágólapra másolva!

Ismét elgyengültek az amerikai piacok nap végére, a Dow Jones enyhe mínuszba csúszott vissza, és az S&P500, valamint a Nasdaq Composite is csak 0,2-0,3 százalékot tudott emelkedni, holott napközben 1 százalék feletti pluszokat is lehetett látni. Ezzel együtt az elmúlt napok volatilis kereskedése után először nem mutattak érdemi esést a piacok.

Egyre mélyebben a nyersolaj árfolyama, a WTI már 82 dollárra, a Brent pedig hordónkénti 85,3 dollárra zuhant vissza, hatalmas mínuszokat bemutatva az elmúlt hónapokban. Az arany árfolyama sem teljesített jól az utóbbi órákban, 1 225 dollárig jöttek vissza a jegyzések, ami javarészt a dollár relatív erejével magyarázható.

Ismét mínuszokkal indulhat meg a kereskedés az európai piacokon, miután az amerikai kereskedés végén tegnap már az eladók domináltak. A határidős indexek 0,2-0,4 százalékos mínuszokat mutatnak a tegnapi enyhe emelkedés után.

Vártál alacsonyabb ütemben nőttek a fogyasztói árak Kínában szeptemberben, miután éves alapon csak 1,6 százalékos volt a növekedés a várt 1,7 százalék helyett. Az augusztusi 2 százalékhoz képest szintén visszaesésről számolhatunk be. A termelői árak közben csökkentek, a várt 1,6 százalék helyett azonban 1,8 százalékos volt a mínusz.

2 százalékra vágta vissza az alapkamatot a dél-koreai jegybank. Közben a jövő évi GDP-növekedés csak 3,9 százalék lehet (korábbi várakozás: 4%), miközben az infláció 2,4 százalékon alakulhat (korábbi várakozás: 2,7%).

Ennek ellenére is inkább optimista hangulatban telik a mai kereskedés az ázsiai piacokon, a Nikkei 1 százalékos pluszban van a kedvezőtlen ipari termelési adat ellenére is, míg a hongkongi tőzsde 0,6 százalékkal emelkedik. Egyes elemzők szerint a piaci szereplők jelentős része már keresi a beszállási lehetőségeket egy esetleges felpattanásban bízva.

Vállalati hírek:

Jól sikerült az Intel (NYSE) harmadik negyedéves gyorsjelentése, a chipgyártó 66 centes EPS-t ért el, miközben az elemzők 65 centre számítottak. A részvény 2,1 százalékos plusszal reagált a gyorsjelentésre, 33 dolláros szintjével pedig elkezdeti visszatölteni a múlthéten keletkezett rést is a napi grafikonon.

6,9 százalékkel növelte értékesítési számait a francia Danone (Párizs) az előző negyedévben, ami főleg a bébiételek ázsiai előretörésének köszönhető.

Javuló értékesítési eredményekről számolt be a francia LVMH (Párizs) is, ami főleg az európai és amerikai javuló értékesítésekkel magyarázható. Az ázsiai régióban viszont nem teljesített túlságosan fényesen a luxusipari vállalat.

2 százalékot erősödtek a CSX (NYSE) részvényei a társaság kedvező gyorsjelentésére, miután 48 cent helyett 51 centes EPS-t tett közzé a vasúti társaság. Hétfőn egyébként már a Canadian Pacific Railway általi felvásárlásról is szóltak a hírek, így múlt hét péntek óta már 10 százalékot emelkedett a CSX árfolyama.

11 százalékot tudott erősödni a Domino’s Pizza (NYSE) a kedvező gyorsjelentési számokra, a gyorsétterem-lánc mind EPS, mind pedig árbevétel soron hozta a várakozásokat, és folytatja nagyütemű növekedés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!