A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A 18 000 pontos szint közelében kezdte meg a kereskedést ma a BUX index, nagy kérdés, hogy az elmúlt napok jó szereplése után sikerül-e átvinni a szintet.
Vágólapra másolva!
  • Egyelőre értelmezhető forgalom viszont csak az OTP-ben látható, 500 millió forint mellett ugyanakkor 1 százalékos csökkenést lehet látni, és 4 130 forintnál jár a papír.
  • Az FHB közben már 8 százalékos pluszban jár. Ennek hátterében az áll, hogy eladta az FHB Jelzálogbank Nyrt. a 100 százalékos tulajdonában lévő FHB Kereskedelmi Bank Zrt. 49 százalékát a Magyar Postának 28,5 milliárd forintért. Korábban az FHB közel 24 milliárd forinttal tőkésítette fel a kereskedelmi bankot a devizahiteles törvény negatív hatásai miatt.
  • A többi fontosabb papír közül csak a Richter mutat nagyobb mozgást, ám itt is csak 1 százalékos a plusz.
  • A forint közben stabilan teljesít az euróval szemben, 310,5 közelében alakulnak a jegyzések.
  • A nemzetközi piacokon minimális elmozdulásokat lehet látni, lehet, hogy már a csütörtöki EKB-ülésre hangolnak a befektetők.

További hírek:

  • A Richter reméli, hogy nem gyengül még tovább az orosz rubel árfolyama, nyilatkozta Orosz András exportért felelős igazgató a Bloombergnek. A gyenge rubel miatt ugyanis a cég nem tudja emelni a szabályozott árakat orosz termékei nagy részénél, a nem szabályozott áraknál pedig csak óvatos emelést hajthat végre. "Meglepő módon” a cég nem érzékeli a bevételek csökkenését az Oroszországon és Ukrajnán kívüli FÁK-piacokon, mondta el Orosz András. A vállalat kész arra, hogy Oroszországba telepítse termelésének nagy részét, ha az újabb szankciók életbe lépnek.
  • Több száz gyógyszernek csökken az ára Magyarországon a legújabb vaklicit hatására. A Richter 10 termékét érinti a vaklicit, és átlagosan 8,4 százalékkal csökken azok ára.
  • A Santander (Madrid) eladja 1,98 millió darab Bank Zachodni részvényét, ami két százalékos pakettnek felel meg. A tranzakcióra gyorsított könyvépítési eljárás keretében kerül sor. Tegnap 0,8 százalékos mínuszban zárt a Zachodni részvénye.
  • A részvényekre is jobban kiterjesztené vagyonkezelési tevékenységét a PIMCO, mondta el az Allianz (Xetra) tulajdonába tartozó társaság két felső vezetője kedden. A vagyonkezelő szerint nem lesznek nagy változások Bill Gross távozása után, ugyanakkor több elemző szerint is jelentős intézményi tőkekivonásokra kerülhet majd sor a jövőben.
  • Nem sikerült túl erősre a Sainsbury (London) értékesítési jelentése, a szupermarket-lánc forgalma 2,8 százalékkal csökkent, ha a legalább egy éve nyitva lévő üzleteket vesszük alapul, a szeptember 27-én végződő 16 hetes periódusban. Főleg a növekvő verseny jelent problémát a cég számára.
  • 1,1 milliárd eurós alapot képezhet a svájci UBS (Zürich), az ügyhöz közeli források szerint. Ennek célja, hogy ebből fizessék vissza az esetleges büntetéseket, amit azért kaphatnak, mert segítettek bizonyos francia embereknek az adók elkerülésében.
  • Több tízmilliós veszteséget okozhattak a német Lufthansának (Xetra) a pilótasztrájkok, mondta el a Bildnek Bettina Volkens, a társaság egyik felső vezetője.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!