A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Ismét 8 800 pont alatt jár a német tőzsde, a tegnapi gyenge amerikai piaci hangulat így az európai börzékre is átterjedt.
Vágólapra másolva!
  • A vezető indexek 0,2-0,6 százalékos visszaesést mutatnak, a tegnapi kisebb pluszok tehát csak átmenetinek bizonyultak. Az viszont még kérdéses, hogy a mai makroadatokra hogyan reagálnak a piacok, miután a német ZEW gazdasági hangulatindexet, és az eurózónára vonatkozó ipari termelési adatot általában szoros figyelemmel kísérik a befektetők.
  • A magyar tőzsdén egyelőre semerre sem halad a kereskedés, pont ott jár a BUX index, ahol tegnap záráskor. A főbb papírok minimális elmozdulást mutatnak, és a forgalom sem számít acélosnak. Az OTP és a Richter számára a 4 000 forintos szintet lehet érdemes figyelni, míg a Mol a 12 ezer forintos ellenállásával küzd.
  • A forint továbbra is erős, 306 alatt jár az euróval, és 241 alatt a dollárral szemben. Az utóbbi napokban gyenge nemzetközi hangulatban ez szép teljesítménynek nevezhető, és relatív erőre enged következtetni.

Főbb hírek:

  • A CIG Pannónia 200 millió forintos tőkeemelést hajt végre általános biztosítójánál, az EMABIT-nél. Az alaptőke 5 millió forinttal emelkedik, míg 195 millió forint a tőketartalékba áramlik. Erre azért van szükség, hogy az EMABIT szavatoló tőkéje a Biztosítási törvény szerinti minimális biztonsági tőkeszükséglet 120 százaléka fölé emelkedjen, olvasható a közleményben.
  • Az Alkotmánybíróság ma kezdi tárgyalni a Fővárosi törvényszéktől benyújtott bírói indítványokat. Az Ab-hoz forduló bírák egyebek között azt kifogásolták, hogy a devizahiteles törvény sérti a visszaható hatály tilalmát, a jogbiztonság, a normavilágosság követelményét és szükségtelenül korlátozza az eljárással kapcsolatos jogokat. Az Ab-nak 90 napja van a döntéshozatalra.
  • Az MNB hétfőn elindította azt a két tendert, amely a lakossági devizahitelek kivezetéséhez, az elszámoláshoz és a forintosításhoz szükséges devizamennyiséget biztosítja majd, írja az MTI. A 3 milliárd euró felajánlott mennyiségre mintegy 1 milliárd eurónyi ajánlat érkezett a bankoktól.
  • December 3-án kerülhet sor Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató pótmagánvádas eljárásának másodfokú tárgyalása, írja a Magyar Nemzet meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. Korábban első fokon elutasították azokat a vádakat, melyek szerint a Mol tisztességtelenül és törvénytelenül szerezte meg az INA irányítási jogait.
  • 214 darab Plotinus prémium kötvényt cseréltek Plotinus részvényekre, amivel a prémium kötvények száma 80-ról 294 darabra emelkedett, míg a saját részvények száma 7276 darabbal csökkent, tájékoztatott a társaság. A saját részvények száma 22 399 darab, ami a törzsrészvények 4,43 százalékát jelenti.
  • A magyar állampapírok legnagyobb külföldi tulajdonosa, a Templeton továbbra is jó hozamkilátásokat vizionál, írja a Napi Gazdaság Ercsey Szabolcsra, a Templeton budapesti értékesítési vezetőjére hivatkozva. A Templeton nem tervezi csökkenteni magyar kitettségét, addig amíg a főbb gazdasági indikátorok jól állnak.
  • 5 százalékkal nőtt a SABMiller organikus nettó termelői árbevétele az első félévben, ami némileg elmarad az elemzők által várt 5,5 százaléktól. Főleg Európában maradt el a várt számoktól a vállalat, míg Dél-Amerikában nem sikerült rosszul a félév.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!