Vágólapra másolva!
Egyelőre zöldben villognak a tőzsdeindexek szerte Európában, habár hatalmas pluszokról nem beszélhetünk. Kérdés meddig marad fenn ez az állapot elnézve, az elmúlt időszak nagy kilengéseit.
Vágólapra másolva!
  • Mérsékelt pluszokkal indult a kereskedés Európában, így hazánkban is, miután tegnap a Wall Streeten is elkezdtek felfelé kapaszkodni a részvényindexek a nap második felében.
  • Nyugat-Európa főbb börzéin 0,1-0,4 százalékos emelkedéseket lehet látni, az élen egyelőre a német DAX áll.
  • Budapesten is hasonló számokkla találkozhatunk, a BUX 0,5 százalékkal kapaszkodik felfelé. Ebben a Mol játsza a legnagyobb szerepet, ugyanis az olajrészvény közel egy százalékkal halad felfelé, míg az OTP-Magyar Telekom páros fél százalék körüli pluszban időzik. A Richter viszont minimális mínuszban található.
  • Az OTP is bejelentkezhet a lengyel Bank BPH-ért, mivel a GE fontolgatja a lengyel pénzintézetében lévő 90 százalékos részesedésének eladását, írja a Portfolio.hu. A GE tegnap jelentette be eladási szándékát, melynek hatására a BPH részvénye 16,5 százalékkal emelkedett. A bank jelenleg már csak a tizedik legnagyobb szereplő a lengyel piacon eszközállománya alapján, pedig 2008-ban még a harmadik volt a listán. Az OTP mellett a spanyol Santander, illetve az olasz UniCredit és az Intesa Sanpaolo is pályázhat a BPH-ra.
  • A forint újból felfelé vette az irányt, így megint 308-nál jár az EURHUF árfolyam.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!