A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Pocsék napja volt Amerikának

Vágólapra másolva!
Nagyobb ütést kaptak a gyenge makroadatok után tegnap az amerikai piacok, a Russell 2000 pedig már a korrekciós fázisban jár. Figyelhetünk az EKB-re.
Vágólapra másolva!

USA: Korrekciós fázisban a Russell 2000

  • Nagyobb ütést kaptak tegnap az amerikai piacok, a vezető indexek 1,3-1,5 százalékos mínuszba csúsztak vissza. A Russell 2000 ezzel már több mint 10 százalékos esést mutat március 4-i csúcsa óta, így belépett a korrekciós fázisba.
  • Nem sikerültek jól a tegnapi makroadatok az USA-ban, Markit feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe 57,5 pontos értékével elmaradt a várt 57,9 ponttól szeptemberben. Az ISM feldolgozóipari index közben az augusztusi 59 pontról 56,6 pontra süllyedt, miközben az elemzők 58,5 pontot vártak.
  • Nagyot estek az amerikai légitársaságok részvényei miután az USA-ban is felütötte a fejét az Ebola járvány. A Delta Air Lines (NYSE) 3,5, az American Airlines 3,1, míg a Southwest Airlines (NYSE) 3,6 százalékos mínuszba csúszott vissza, miután a befektetők a járvány terjedésétől tartanak.
  • Tovább csúszott lefelé a Ford (NYSE) árfolyama, a részvény már 14,6 dollárnál található, miután szeptemberben 3 százalékkal estek vissza a társaság értékesítései az USA-ban. Közben a General Motors 19,4 százalékos értékesítés növekedést tudott felmutatni, a részvény pedig 32,5 dolláron, 1,7 százalékos pluszban zárt.
  • 29 dolláros IPO-ár alakult ki a Wayfair (NYSE) esetében tegnap. Az Alibaba (NYSE) után ez lehet az első IPO az online kereskedelmi szektorban, ami több mint 300 millió dolláros lehet. Az Alibaba egyébként tegnap 3,1 százalékos mínuszával 86,1 dolláron zárt, így a 100 dollár közeli maximumról már lassan 15 százalékos visszaesést mutat az árfolyam.
  • A 16 dolláros IPO-ár közelében zárt tegnap a Vivint Solar (NYSE) az első kereskedési napján. Az árfolyam ugyanakkor napközben még 17,5 dollárnál is volt, így a kereskedés második felében látott gyenge teljesítmény negatívumként értékelhető. A legnagyobb versenytársnak számító SolarCity (Nasdaq) 5,3 százalékot zuhant, 56,4 dollár közelében zárt.

ÁZSIA: Ütik a japán tőzsdét

  • Szenved a Nikkei a mai kereskedésben, a japán tőzsdeindex 2,6 százalékos mínuszt mutat, amiben főleg annak lehet szerepe, hogy a gyenge amerikai makroadatok után a dollár gyengülést mutatott, a jennel szembeni árfolyama pedig így 108,7-ig jött vissza. Ez a japán exportcégek számára negatívum. A kínai piacok ma is zárva tartottak az ünnepek miatt.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!