A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Nem tud megnyugodni a hangulat a nemzetközi piacokon. Bár a hétfőt még halvány pluszban indították a New Yorki börzék a végére megint nagy mínuszban fejezték be a napot. Európában is lefelé fordulhatnak az indexek nyitáskor.
Vágólapra másolva!

Keményen beleadtak tegnap a piacokba a kereskedés második felében, a vezető indexek 1,4-1,7 százalékos mínuszokban zártak, az S&P 500 pedig már 1 874,74 pontig esett vissza. Főleg az energiaipari cégek szenvedtek, míg a közművek relatív értelemben jól tartották magukat.

A technológiai papírok ismét nyomás alatt voltak, amiben a GoPro 9,9 százalékos esésének is szerepe lehet. Az árfolyam arra a tanulmányra került nyomás alá, miszerint Michael Schumacher tavaly év végi síbalesetében szerepet játszhatott a GoPro kamerája is, ami komoly fejsérülést okozhatott a hétszeres világbajnok autóversenyzőnél. A Yahoo 3,1 százalékos mínuszban zárt, míg az Alibaba (NYSE) 85 dollár közelébe esett vissza.

Némileg erősödött a dollár ma az euróval szemben, a jegyzések a tegnapi 1,276 közeléből 1,272-ig jöttek vissza. Ez némileg magyarázza a nyersanyagok enyhe mínuszait is, az arany 1235 dollárnál jár, miközben az olaj továbbra is szenved, 85 dollárnál a WTI, és 88,25 dollárnál a Brent típusú nyersolaj.

Nagy nevekkel veszi kezdetét ma a gyorsjelentési szezon érdemi része, 13:00 és 14:00 óra között a JPMorgan, a Wells Fargo, és a Citigroup is közzéteszi legfrissebb számait a bankszektorból, de a Johnson & Johnson is jelenteni fog.

Nincsenek ma formában az ázsiai piacok, a Nikkei 2,4 százalékos mínuszt halmozott fel, de a Shanghai Composite is 0,4 százalékos csökkenést mutat. A többi fontosabb indexben ezzel együtt enyhe emelkedés látható, de a holnapi japán és kínai makroadatok előtt (fogyasztói árindex, ipari termelési adat) egyelőre nincs nagy kapkodás.

Ismét mínuszokkal indulhat meg a kereskedés az európai piacokon, holott tegnap már sikerült enyhe pluszokkal zárni. Főleg az amerikai kereskedés második részét árazhatják be ma reggel, így a 0,4-0,5 százalékos mínuszok következtében a DAX ismét 8 800 pont alá kerülhet.

Fontosak lesz ugyanakkor ma a német ZEW gazdasági hangulatindex eredményei, az eurózónára vonatkozó ipari termelési adat, illetve a több országból érkező szeptemberi inflációs számok is, melyek még reggel, tehát az amerikai gyorsjelentések előtt meghatározhatják a kereskedés irányát.

Vállalati hírek:

Nem tudott nap végére pluszban zárni tegnap a JC Penney, miután nyitás előtt még 6 százalékos pluszban volt az árfolyam az új vezérigazgató hírére. A 0,4 százalékos mínusz így igen negatív fordulatnak értékelhető technikai szempontból.

7 százalékot esett zárás után az AMD árfolyama, ráadásul közel 3 millió részvény cserélt gazdát ebben az időszakban, ami nem nevezhető kevésnek. A cég ma teszi majd közzé negyedéves gyorsjelentését, így feltehetően az utóbbi napokban a chipgyártókkal szembeni pesszimizmus köszönt vissza az árfolyamban.

Az Ebolával kapcsolatos félelmek továbbra is húzzák egyes cégek árfolyamait, a Tekmira Pharmaceuticals 3,9 százalékot emelkedett, míg a védőfelszereléseket gyártó cégek közül a Lakeland Industries 48, az Alpha Pro Tech árfolyama pedig 35 százalékot tudott erősödni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!