Vágólapra másolva!
A BÉT-en a Magyar Telekom szárnyra kapott a netadó tervezet visszavonásának hírére, öt százalékhoz közeli a plusza. Míg az európai tőzsdék újra kivirultak a japán jegybank még nagyobb pénznyomdájának hírére, de a tegnapi jó amerikai makroadat miatti New Yorki emelkedés is átragadhatott az öreg kontinensre.
Vágólapra másolva!
  • A BUX indexet a Magyar Telekom tartja nagyobb pluszban, közel öt százaléko megugrásával. A telekomrészvény ezzel erőteljesen visszapattanat a korábbi napokban látott csökkenő trendjéből, és 339 forint közelében mozog.
  • A többi magyar nagypapír közül az OTP kisebb mínusszal korrigálja csütürtöki nap végi megugrását, míg a Richter és a Mol 0,4-0,8 százalékos pluszra képes.
  • Nyugat-Európa tőzsdéi kivirultak a tegnapi amerikai emelkedések és a ma hajnali japán jegybanki stimulus bejelentésére. A főbb parketteken 0,8-1,3 százalékos pluszokat lehet látni.
  • Ebben segíthettek a jó európai gyorsjelentések is, a francia nagybank a BNP Paribas árfolyama például 2,5 százalékkla emelkedik a vártnál jobb eredményekre, de például a British Airways anyacége, az IAG is 2,8 százalékkal száll felfelé, miután megemelte a teljes üzleti évre vonatkozó előrejelzéseit. Míg a brit Royal Bank of Scotland 1,6 százalékos pluszban áll, szintén a vártnál jobb negyedéves eredményeknek köszönhetően.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!