A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Jól kezdte a magyar tőzsde a hétfői kereskedést, az OTP és a Mol is emelkedéssel nyitott.
Vágólapra másolva!
  • Nincsenek persze nagy pluszok a legnagyobb papíroknál, 0,2-0,5 százalékos emelkedéseket lehet látni, míg a Richter és a Magyar Telekom stagnálást mutat. Ezzel a BUX 0,2 százalékos emelkedésre képes.
  • A nemzetközi piacokon is inkább jó a hangulat a pénteki szárnyalás után, 0,1-0,5 százalék között szóródnak a pluszok.
  • Nagyobb mozgások a devizák esetében nincsenek, vélhetően megy a kivárás a héten érkező fontosabb makroadatok, no meg az OPEC pénteki ülése, és az MSCI holnapi átsúlyozása előtt.

Főbb hírek külföldről:

  • Meg kell szüntetni azt a magánnyugdíj-pénztárat, ahol a tagok kevesebb, mint 70 százaléka fizeti be a kötelező havi tagdíjat, áll az országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslatban. Varga Mihály szerint ezzel a csak papíron működő magánnyugdíj-pénztárak megszüntetése a célja a kabinetnek. A legnagyobb magánnyugdíjpénztár, a Horizont szerint bár a törvényjavaslat szövegének értelmezése kérdéses, valójában az összes magánnyugdíjpénztár végelszámolását jelenti, írja az Origo.
  • Novemberben kissé csökkent a GKI-Erste konjunktúra-index az októberi, magas értékéhez képest. Az üzleti szférában csak a kereskedelmi várakozások javultak. A GKI fogyasztói bizalmi index novemberben kéthavi növekedést követően csökkenést mutatott.
  • Vételre emelte korábbi tartási ajánlását az ING elemzője a Raiffeisen részvényére vonatkozóan, miközben célárát 18,71 euróra csökkentette 20,43 euróról. Ez közel 20 százalékkal magasabb a pénteki záróárnál.
  • Felvásárlási ajánlatot készül tenni az Intesa Sanpaolo (Milánó) a Royal Bank of Scotland vagyonkezelési üzletágára – írja a Financial Times. Olaszország vezető bankja a 16 milliárd eurós tőketöbbletét kívánja terjeszkedésre fordítani. A Coutts International elnevezésű vagyonkezelési üzletág kicsit több mint 500 millió fontot érhet.
  • Felvásárlási tárgyalásokat folytat az Aviva (London) a Friends Life (London) biztosítóval. Az Aviva egy 5,6 milliárd fontos üzlet keretében szerezheti meg a brit biztosítót, melynek részvényeiért 15 százalékos prémiumot fizethet (a pénteki záróárak alapján). A tranzakciót csak részvényekkel bonyolítanák le, ami után a Friends Life tulajdonosai 26 százalékos részesedéssel rendelkeznének az új cégben.
  • A BHP Billiton (London, Sydney) a beruházások és az egyéb költségei további csökkentését jelentette be. A lépés a vállalat szerint biztosítani fogja az osztalékfizetések fenntartását. A világ legnagyobb bányatársasága a vasérc és olaj árának csökkenése miatt szenved, ami miatt 2016-ra 40 százalékkal kívánja csökkenteni tőkekiadásait (a 2012-es szintről).
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!