Vágólapra másolva!
Három magyar nagycég (Mol, Richter, Magyar Telekom) is ma hajnalban tette közzé negyedéves számait, míg a nemzetközi piacokon az EKB-elnök okozott komolyabb eurógyengülést. 
Vágólapra másolva!
  • Kezdődött azzal, hogy három magyar nagy tőzsdei cég is ma hajnalban rántotta le a leplet negyedéves teljesítményéről.
  • Ennek eredményeként, a Mol kezdetben egy százalék feletti emelkedésben is volt, viszont zárásra kicsit visszább csúszott és végül 11 700 forinton fejezte be a napot (+0,5%). A Mol egyébként 20 százalékkal verte meg az egyik legfigyeltebb soron az elemzői várakozásokat, vagyis nem volt véletlen a korai emelkedés. Erről részletesebb elemzést, a Régen volt ennyire erős a Mol cikkünkben olvashat.
  • Megütötték viszont a Richtert a gyenge negyedévre, a gyógyszerpapír végül 3 százalékkal zakózott (3716 forint). A nyomott várakozásokhoz képest is tudott negatív meglepetéssel szolgálni a cég a nagyon gynege rubel és az orosz piac rossz teljesítménye miatt. Részletesebben: Elhasalt az orosz parán a Richter
  • Elgyengült a Magyar Telekom is a nap végére, ami 1,4 százalékos mínuszt jelentett nap végén (343 forint). Pedig a negyedév a várakozásokat enyhén felülmúlta, igaz, hogy az osztalék szempontjából fontos nettó eladósodottsági ráta új csúcsra ért, ami miatt nem számolnak osztalékkal jövőre sem. Nagyobb elemzés: Hatalmas adósságot cipel a Magyar Telekom
  • Nagyon fényesre sikerült viszont a Graphisoft Park negyedéve, amire nagyon megvették a részvényt, és végül 7 százalékos plusszal új, 1755 forintos csúcsra ért magához képest óriási, 191 millió forintos forgalom mellett. (az elmúlt félév napői átlagforgalma 4,5 millió forint volt.)
  • De volt még itt TVK gyorsjelentés is, és a pozitív eredményekre 3,8 százalékot ugrott a részvényárfolyam (4350 forint).
  • De ezzel még nincs vége a magyar parkett híreinek, ugyanis ma indították újra a kereskedést a BTel piacán, amely nagy hullámzások mellett végül kisebb plusszal fejezte be a napot (+1,3%, 152 forint).
  • És ha ez nem lett volna elég a magyar befektetőknek, akkor délután Mario Draghi EKB-elnök beszélte le ismét sikeresen az eurót. Azzal, hogy akár újabb eszközöket is bevethetnek a laza monetáris politika mellett az euró nagy gyengülésbe kezdett, a dollárral szemben egészen az 1,240 körüli szintekig.
  • Erre az európai tőzsdék is hegymenetbe kezdtek, ahonnan később már visszakorrigáltak, sőt az olasz, vagy a spanyol börze már mínuszban is van záráshoz közeledve.
  • Az USA-ban nagy bejelntések és fontosabb gyorsjelentések hiányában gyakorlatilag mozdulatlanság uralkodik, ellenben a vártnál jobbat jelentő Tesla árfolyama több mint 5 százalékkal emelkedik.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!