A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Mínusszal startolt a magyar tőzsde

Vágólapra másolva!
0,7 százalékos mínusszal nyitott ma a magyar tőzsde, köszönhetően az olaj mélyrepülésének. A Mol, a Richter, és az OTP is szenved.
Vágólapra másolva!
  • A Mol 12 200 forint alá esett vissza a gyengülő olaj miatt, amivel 1,4 százalékos mínuszt mutat. Az olaj miatt gyengülő rubel az OTP-re és a Richterre nézve is negatív, melyek 0,3 százalékos mínuszt mutatnak. A Magyar Telekom közben stagnálást mutat, és 338 forinton áll.
  • A kisebb papírok közül a CIG Pannónia 3,5 százalékos mínuszban áll, amivel 191 forintra csúszott vissza. Konkrét hír nem érkezett a cég felől.
  • Közben az európai piacok sem teljesítenek túl jól, a főbb indexek 0,3-0,5 százalékos mínuszokat mutatnak. Ebben a hangulatban egyelőre a forint sem túl erős, 307,5 közelében áll az euróval, és 247,2 közelében a dollárral szemben a jegyzés.

További fontos hírek

  • Továbbra is pesszimista a Nomura elemzője a Mol részvényére, a korábbi 12 500 forintról 11 500 forintra vágta vissza célárát, és csökkentésre javasolja a papírokat.
  • Jövőre a kormány egykulcsos társasági adót jelenthet be, ami 2016-tól akár életbe is léphet, írja a Napi Gazdaság Pankucsi Zoltán, adóügyekért felelős helyettes államtitkárra hivatkozva. A cikk szerint továbbá a személyi jövedelemadó kulcsa is egy számjegyűre csökkenhet a jelenlegi 16 százalékról.
  • Ma teszi közzé a Fitch a magyar államadóság besorolásával kapcsolatos felülvizsgálatát. Jelenleg a hitelminősítő a papírokat a "BB+” kategóriába sorolja, ami egy fokozattal marad a befektetésre ajánlott szint alatt. A kilátások stabilak voltak a legutóbbi jelentésben.
  • Októberben a vártnál kissé nagyobb mértékben, 1,9 százalékkal bővült a német kiskereskedelmi forgalom szeptemberhez képest (várt: 1,5%). Éves alapon a vártnak megfelelően 1,7 százalékos volt a bővülés, ami kisebb lassulásnak felel meg a szeptemberi 2,4 százalékos növekedés után.
  • Megszüntetné fizikai nemesfém-kereskedési tevékenységét a Deutsche Bank (Xetra) – írja a Financial Times. A német bank lépése nem egyedi eset, az elmúlt hónapokban számos bank elkezdte megszüntetni vagy csökkenteni a fizikai nyersanyagok, nemesfémek kereskedésével foglalkozó egységét a szabályozó hatóságok nyomására.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!