A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Recesszióban a japánok

Vágólapra másolva!
Sorozatban második alkalommal okoz csalódást a japán gazdaság, még a monetáris stimulus mellett sem tudott jól teljesíteni a harmadik negyedévben. A hírekre szépen adni kezdték a japán papírokat.
Vágólapra másolva!

ÁZSIA: Recesszióban a japán gazdaság

  • Nagy meglepetésre csökkenést mutatott a japán gazdaság a harmadik negyedévben, az előző negyedévhez képest évesítve 1,5 százalékos volt a csökkenés, miközben az elemzők 2,2 százalékos GDP-növekedést vártak. A második negyedéves visszaesés után ezzel hivatalosan is recesszióba süllyedt a gazdaság, miután a fogyasztás, és az export nem tudott kellően jó teljesítményt mutatni.
  • A japán jen sem gyengült tovább a hírekre, a 117 közeli szintekről egészen 115,7-ig erősödött vissza a dollárral szemben. Ezzel együtt nem kizárt, hogy a japánok a gyenge adat miatt végül elhalasztják a tervezett adóemelést. Stan Shamu, az IG elemzője szerint akár másfél évvel is csúszhat a forgalmi adó emelése látva a gyenge adatokat.
  • 3 százalékos eséssel reagált a japán Nikkei index a hírekre, a piac tehát a bejelentett újabb monetáris lazítás mellett is szkeptikusan látja a jövőt, némileg megkérdőjelezve az eddigi monetáris politika helyességét. A japán tőzsdén látott gyengélkedés átragadt a többi piacra is, 0,1-0,8 százalék között szóródnak a mínuszok.

USA: Továbbra is csúcsközelben

  • Alapvetően jól teljesítettek pénteken az amerikai piacok, a főbb indexek közül csak a Dow Jones csúszott enyhe mínuszba. Ezzel együtt az S&P500-al továbbra is történelmi csúcs közelében mozognak. Főleg az energiaszektor volt erős pénteken, míg az egészségügyi cégeknek nem igazán ment jól.
  • Keményen megvették az aranyat a pénteki kereskedésben, jelenleg 1 190 dollár közelében jár a nemesfém árfolyama. Ebben egyrészt a dollár relatív gyengülése is szerepet játszhat, miután az euróval szemben 1,255-ig jöttek fel a jegyzések. Másfelől viszont az hajthatta a nemesfémet, hogy piaci pletykák szerint a november 27-i bécsi OPEC-ülésen csökkenhet kitermelési tervein a szervezet, írja a MarketWatch. Az olaj árfolyama ezzel együtt ma reggel nem kifejezetten mutat erőt, a Brent 78,6, a WTI 75,2 dollárnál jár.
  • 62,5 milliárd dollárért vásárolhatja meg az Actavis (NYSE) az Allergant (NYSE), derült ki a Wall Street Journal értesüléseiből. A tervek szerint az Actavis kicsivel több mint 210 dollárt fizetne részvényenként a gyógyszeripari vállalatért, amit készpénzben és részvényben kapnának meg a jelenlegi Allergan-tulajdonosok. Az Allergan pénteken 198,5 dollárnál zárt, így ma nyitáskor vélhetően emelkedést mutathat az árfolyam.
  • 4,6 százalékos mínuszban zárt nap végére a Hertz Global (NYSE), miután pénteken bejelentették, hogy az utóbbi három év pénzügyi eredményei felülvizsgálatra szorulnak. Nyitáskor még pluszt mutatott a papír.
  • 16,6 százalékot ugrott a Pandora Media (NYSE) árfolyama, köszönhetően Brian McAndrews vezérigazgatónak, aki 25 ezer darab részvényt vásárolt a cégtől, 6 nappal az 52 hetes mélypont elérése után. A vezetők bizalmának ilyen formában történő kinyilvánítása jellemzően pozitívum a részvényesek számára.
  • Végül 30 dolláron fejezte be első kereskedési napját a Virgin America (Nasdaq). Ez 30,4 százalékos ugrást jelent a 23 dolláros IPO-árhoz képest.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!