Nem kezdett jól a BUX

Vágólapra másolva!
17 200 pontig csúszott vissza nyitás után a magyar tőzsde, amivel máris 1 százalékos mínuszt mutat. Főleg a Mol gyengélkedik, ami lefelé húzza a magyar piacot.
Vágólapra másolva!
  • A Mol árfolyama 11 800 forint közelében mozog, amivel újabb fontos szinteket látszik elbukni az olajpapír. Főleg a gyenge olajárfolyam miatt szenvedett a vállalat pénteken, ráadásul a 12 000 pontot szint eleste technikailag is negatívumnak számít.
  • A többi blue-chip közül a Richter is 3 800 pont alatt jár már, amiben az olajáresésnek, és így közvetve a mélyrepülést bemutató rubelnek van a legnagyobb szerepe. A társaság kitettsége a térségben igen jelentős, így a negyedéves eredményeket meglehetősen negatívan érinti a rubel szenvedése.
  • A feldolgozóipari PMI közben Magyarországon 55,1 pont lett novemberben, ami jobb, mint az előző havi 54,9 pontos adat.
  • A forint egyelőre stabilan tartja a 306,5-ös szinteket, miközben a dollárral szemben 246,5 közelében mozgunk.
  • A magyar piac mentségére szóljon, hogy a hangulat egyelőre Európában sem túlságosan acélos, 0,3-0,6 százalék közötti mínuszokat lehet látni.

Főbb hírek:

  • Rendkívüli közgyűlést hívott össze a Business Telecom igazgatótanácsa december 19-ére. A közgyűlésen többek között a társaság székhelyének megváltoztatásáról, új állandó könyvvizsgáló megválasztásáról, a cég alaptőkéjének megemeléséről és a korábbi cégvezetés felmentéséről dönthetnek.
  • Pénteken 456 darab CIG Pannónia törzsrészvényt vásárolt Dr. Mikó Gyula, a biztosító igazgatóságának tagja, ami már a harmdik ilyen tranzakciója volt az elmúlt napokban. Mikó 195 Ft/db átlagáron vásárolt a papírokból, így a tranzakció összértéke alig kevesebb, mint 90 ezer forintot tett ki. Ezzel összesen már 502 ezer CIG-részvénnyel rendelkezik Mikó.
  • Az idei első kilenc hónapban 593,1 millió forintos árbevételt ért el a Norbi Update Lowcarb társaság, míg az üzemi eredmény 65,54 millió forintot tett ki. A pénteken közzétett eredményeket a tavalyiak eredményekkel nem lehet összehasonlítani, mivel a cég 2013. április 18-án kezdte meg a működését. A gyorsjelentésből kiderült, hogy 5 országban van jelen a társaság, és 112 boltból álló franchise hálózattal rendelkezik.
  • Nem változtatott a magyar adósbesoroláson, és az ahhoz kapcsolódó kilátásokon a Fitch. Az hosszú távú adósbesorolás maradt bóvli minősítésnek megfelelő BB+ kategóriában, stabil kilátásokkal. A Fitch szerint közép távon 3 százalék alatt maradhat a magyar költségvetési hiány, ugyanakkor a kiszámíthatatlan üzleti környezet befolyásolhatja a jövőbeli befektetéseket, és a gazdasági kilátásokat is. A Fitch döntésével mindhárom nagy hitelminősítőnél bóvli kategóriában maradt a magyar adósbesorolás.
  • A GKI feljavította a magyar gazdaság idei növekedésére vonatkozó várakozásait, és már 3,2 százalékos GDP-növekedéssel kalkulálnak erre az évre. Korábban még 3 százalékos növekedést prognosztizáltak. Jövőre viszont 2 százalékra lassulhat a gazdasági növekedés, elsősorban az export és import bővülésének csökkenése miatt.
  • Két külön cég lesz a német közműóriásból, az E.ON-ból (Xetra), jelentette be a társaság vasárnap este. Az egyik cég a megújuló energiával fog foglalkozni, míg a másik marad a konvencionális energiánál. A társaság azt is megerősítette, hogy eladja a spanyol és portugál eszközeit 2,5 milliárd eurórért.
  • A francia Altice (Párizs) nagyjából 7,4 milliárd eurót fizetne a brazil Oi telekomtársaság portugál eszközeiért, áll a társaság közleményében. Ezzel előnybe került a szintén pályázó Apax Partners és a Bain Partners kockázati tőketársaságokkal szemben.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről