A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
Vágólapra másolva!
Jól indult a hét a nemzetközi tőzsdéken, sem a görög, sem az ukrjanai események nem veszik el a befektetők kedvét. Ma reggel egyelőre nincs irány a nyugat-európai börzéken, a tegnapi záróértékek közelében ingadoznak az indexek.
Vágólapra másolva!
  1. Jó hangulat látható a nemzetközi piacokon, tegnap 0,3-1,4 százalékos emelkedések jöttek össze Európában, míg az amerikai piacokon is minimális emelkedések születtek. Sem a görög választások okozta bizonytalanság, sem a kiújulni látszó kelet-ukrajnai feszültségek nem tudják megakasztani az emelkedést, a DAX pedig ezzel már 10 800 pont közelében tudott zárni. Ma reggel minimális mínuszokat látni egyelőre.
  2. A Standard & Poors is leminősítette Oroszországot, ezzel pedig bóvli kategóriába sorolták az ország államadósság besorolását, negatív kilátás mellett. A Fitchnél és a Moody’s-nál egyelőre még nincsenek bóvliban az oroszok. A rubel az elmúlt hetekben ismét gyengén szerepel, és már 68 felett jár a dollárral szembeni árfolyam, amire utoljára december közepén volt példa, a pánikszerű kamatemelés idején.
  3. A többi deviza közül az euró erősödést mutat, a dollárral szemben 1,124-ig, a svájci frankkal szemben pedig 1,015-ig jutottak a jegyzések, korrigálva ezzel az utóbbi napok heves mozgását az előbbi devizapárok esetében. Közben a jen is erősödést mutat, miután a gazdasági miniszter szerint lazábban értelmezhetik az inflációs cél elérési idejét, ami csökkenti a további monetáris lazítás esélyét. A forint ebben a hangulatban továbbra is stabilan tartja magát, 311,3-nál áll az EURHUF, és 277 közelében az USDHUF árfolyam.
  4. Licenc és forgalmazási megállapodást kötött a Richter és a Bayer (Xetra). Ennek keretében a Bayer termékét Lisvy márkanév alatt forgalmazza majd a Richter az Európai Unióban, más európai országokban, valamint a latin-amerikai térség néhány országában. A megállapodás értelmében, a szerződés aláírásakor teljesített mérföldkő kifizetés mellett, a Richter további mérföldkő kifizetéseket teljesít a termék forgalomba hozatalának függvényében.
  5. A Magyar Telekom volt tegnap a nap sztárja a magyar tőzsdén, 2,3 százalékos emelkedésével 356 forinton zárt, amire több mint három hónapja nem volt már példa. Ezzel ráadásul a csökkenő háromszög alakzatából is kitört, ami kedvezően értékelhető. Az OTP szintén jól szerepelt a blue-chipek közül, 1,8 százalékos pluszával a BUX-ot is húzta, és december közepe óta nem látott szinteknél jár. Ezzel együtt az 50 napos mozgóátlag alig pár forintra van az OTP-től. Ma egyelőre csak kisebb elmozdulásokat láthatunk.
  6. Nem várják az elemzők az alapkamat változtatását az MNB monetáris tanácsának mai ülésén, az továbbra is 2,1 százalékon maradhat. Ezzel együtt az elmúlt hónapokban több elemzői is valószínűsítette, hogy az EKB esetleges lazítása, és gyenge inflációs számok miatt lehet még tér a további kamatvágásokra.
  7. Nem fogadták jól a befektetők a Microsoft (Nasdaq) negyedik negyedéves gyorsjelentését, zárás után 4 százalékos mínusszal 45 dollárig csúszott vissza az árfolyam. Pedig az árbevétel és EPS számok nem sikerültek rosszul, nagyjából a vártnak megfelelően alakultak, ugyanakkor 243 millió dolláros költségek jelentettek az átalakításokkal, és integrációval kapcsolatos tételek.
  8. 3-4 százalékos mínuszban nyithat ma reggel a Siemens (Xetra) is, miután a konglomerátum negyedik negyedéves nettó profitja a várt 1,19 milliárd helyett csak 1,08 milliárd eurós lett. Itt is az átalakításokkal kapcsolatos költségek rontották az eredményt, ugyanakkor az energia és gázüzletág is gyengén szerepelt. A 2015-ös célokat ezzel együtt is megerősítette a menedzsment.
  9. A svájci Novartis (Zürich) gyorsjelentése is inkább a várt alatt alakult a főbb számok tekintetében, bár az elmaradás nem volt nagymértékű sem árbevétel, sem EPS-soron. 2015-re ráadásul optimista is a menedzsment, 4-7 százalékos növekedés jöhet az árbevétel, és 8-9 százalékos bővülés a működési nyereség tekintetében.
  10. Vegyes számokat tett közzé ma reggel a világ egyik legnagyobb hálózati eszközgyártója, a svéd Ericcson (Stockholm). Az árbevétel és a nettó profit pár százalékkal elmaradt a várakozásoktól, ugyanakkor a bruttó nyereséghányad sokkal nagyobb lett a vártnál, 36,6 százalék, 34,7 százalék helyett.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!