A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Folytatja gyengülését az euró az elmúlt órákban is, az EKB bejelentése így alaposan megmozgatta a piacokat. Közben a szaúdi király halálhíre után az olaj árfolyama kisebb emelkedést mutat, mivel a befektetők arra spekulálnak, hogy megnőhet az esélye, hogy a fontos olajpiaci szereplő politikájában változások következzenek be.
Vágólapra másolva!
  • Elhunyt Abdullah, szaúd-arábiai király, akinek helyét Szalman, testére veszi majd át. Az olajpiacra nézve fontos lehet a hír, mivel az új királyok általában új minisztereket is kineveznek, így az olajügyi és pénzügyi pozíciók területén is változás lehet. Ezzel akár változhat is a szaúdiak olajpolitikája, és nem zárható ki az sem, hogy a nyomott olajárak miatt esetleg mégis a kitermelés csökkentésébe kezdenek. Az olaj árfolyama emelkedik is a hírre, egyelőre 47-49,3 dollárnál jár.
  • Vártnál erősebb lett a kínai HSBC feldolgozóipari beszerzési menedzserindex januári értéke, 49,5 pont helyett 49,8 pontot sikerült elérni. A makroadat a kínai gazdaság növekedéséről árulkodó képet ad, ezért figyelik a befektetők is szorosan.
  • Remek a hangulat a nemzetközi piacokon, ami főleg Mario Draghi tegnapi bejelentéseinek köszönhető. Ahogyan már arról tegnap délután már beszámoltunk, az EKB havi 60 milliárd euró értékben kezd majd kötvényeket vásárolni, és alapvetően addig tart majd a program, amíg a tervezett inflációs cél (2 százalék) nem teljesül. A főbb indexek 1-2,5 százalékos emelkedést produkáltak a hírekre, nem csak Európában, hanem az USA-ban, és Ázsiában is.
  • Az euró keményen gyengül a dollárral szemben, a jegyzések már 1,132-ig is eljutottak, ami utoljára 11 és fél éve fordult elő az EURUSD esetében. Az elmúlt hónapok trendje így folytatódik, vagyis nem jött be sokak jóslata, miszerint az EKB képtelen lesz a felfokozott várakozások közepette pozitív hírrel szolgálni. A svájci frank ráadásul így tovább erősödött, már 0,99 alatt jár az EURCHF árfolyama.
  • Tovább nőtt a Sziriza előnye az előzetes felmérésekben a görög választás kapcsán. A görögök vasárnap szavaznak majd, ahol a Sziriza győzelmével jelentős esélye lehet annak, hogy újratárgyalják az ország adósságával kapcsolatos nemzetközi szerződéseket. Nem csak az euró, hanem az európai piacok számára is kulcsfontosságúak lehetnek a következő napok hírei.
  • Ebben a hangulatban a forint is szépen tudott erősödni az euróval szemben, 312,4 közelében mozognak ma reggel a jegyzések, jelentősen eltávolodva a múlt hét végén látott 325-ös szintek közeléből. A dollárral szemben ugyanakkor ismét intenzíven gyengül a forint, már 275 felett járnak a jegyzések.
  • 5,1 százalékot ugrást produkált tegnap a Richter árfolyama, amivel 3 785 forinton tudott zárni a gyógyszerpapír. A cariprazine-nal kapcsolatos pozitív hírek is segíthették az utóbbi napokban az árfolyamot, ami múlt hét hétfői mélypontja óta már közel 15 százalékot tudott ralizni.
  • 400 millió dolláros fejlesztésbe kezd a Mol irányítása alatt álló INA a rijekai finomítójában, jelentette be az INA szóvivője. A döntés nem számít teljesen meglepetésnek, mivel az erre vonatkozó szándékot már decemberben jelezte az INA.
  • Remek negyedévet zárt a Starbucks (Nasdaq), az amerikai kávézólánc árbevétele rekord magas, 4,8 milliárd dollárra emelkedett az előző negyedévben, ami éves alapon 13 százalékos bővülésnek felel meg. A tisztított EPS 80 cent lett, ami megfelel az elemzői várakozásoknak. Zárás után 4,5 százalékot ugrott az árfolyam, miután az amerikai régióban újra emelkedő forgalomról számolt be a cég, míg korábban a befektetők a zsugorodástól féltek.
  • 15,4 milliárd dollárt is fizethet a Hutchinson Whampoa az O2-ért, miután tárgyalásokat folytatnak egymással a felek, írja a Reuters ügyhöz közeli forrásokra hivatkozva. A Telefónica (Madrid) brit egységének felvásárlásával folytatódhat a telekomszektorban az utóbbi időben zajló felvásárlások sora.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!