A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyönyörű profit a TVK ötletünkön

Vágólapra másolva!
4984 forinton önkéntes nyilvános vételi ajánlatot tett a Mol az általa még nem birtokolt TVK részvényekre. Az olajcég nem volt túl bőkezű, hiszen az ajánlati ár a törvényi előírás szerinti minimumnak, az egy részvényre jutó saját tőkének felel meg, miközben a felfele ívelő vegyipari ciklus ennél akár jóval magasabb reális értéket is tartogathatott volna a jövőben a kisrészvényesek számára. Mindenesetre azon ügyfeleink, akik megfogadták tavaly év eleji kereskedési ötletünket, akár 40 százalékos hozamot is elkönyvelhetnek majd egy esetleges kiszorítási folyamat során. 
Vágólapra másolva!

Bár a bejelentés időzítése váratlan volt, ügyfeleinknek már egy évvel ezelőtt is jeleztük, hogy a nyomott árszintek mellett reális forgatókönyv lehet a TVK kivásárlása. A kedvező fundamentumok alapján először februárban, a 3550-3800 forintos árszinteknél javasoltuk a részvények vásárlását, majd később, április végén a 4000 forintos szinteknél is felhívtuk ügyfeleink figyelmét a kedvező lehetőségre. Aki megfogadta tanácsunkat, akár 40 százalékos hozamot is elérhetett nem egészen egy év alatt a TVK részvényekbe történő befektetéssel, ami még a kockázatos eszközök között is egy igen látványos felülteljesítésnek számít.

Korábbi írásaink: Remekül alakul a TVK-sztori

Bár a kisrészvényesek egyik szeme nevethet az árfolyam emelkedése miatt, a boldogság nem lehet teljes. A TVK erős fundamentumai miatt ugyanis a jövő is szép árfolyamteljesítménnyel kecsegtetett. Az olajár esése ugyanis kedvez a vegyipari cégnek, a TVK számára fontos termékmarzsok a negyedik negyedévben tovább tágultak, ráadásul a következő években a vállalat legutóbbi nagyberuházása, a butadién üzem is elkezdhetett volna látványosan hozzájárulni az eredménytermeléshez.

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!