A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Kína lehet az Apple új fellegvára

Apple
Vágólapra másolva!
Egyre inkább beérik az Apple stratégiája a kínai nyitással, az elemzők szerint a negyedik negyedévben már a távol-keleti ország lehetett a legerősebb az iPhone-eladásokban.
Vágólapra másolva!

A UBS-nél úgy számolnak, hogy az iPhone eladások 36 százalékát teszik ki majd a Kínában értékesített darabok, szemben az USA 24 százalékával. Ez azt jelentené, hogy az Apple 23-24 millió okostelefont adhatott el Kínában, ami közel 8 millióval haladná meg az USA-ban várt 15-16 milliót.

Már csak azért is lehet jelentős az eltérés, mert egy évvel ezelőtt még 29 százalékos volt az amerikai piac értékesítési aránya, miközben a kínaié csak 22 százalékos. Nem minden elemző vár persze ekkora eltérést, Ben Bajarin a Creative Strategies elemzője csak 2 milliós különbséget vár, ezzel együtt ő is Kína javára. A pontos számok majd holnap késő este érkeznek, az amerikai piaczárás után, a negyedik negyedéves gyorsjelentés keretében.

Forrás: Apple, Investor.hu

China Mobile

Az Apple számára egyébként még a China Mobile-lal kötött megállapodás segíthetett, ami százmilliós tábor előtt nyitotta meg az utat. Az Apple-t ezzel együtt azért sokan megkérdőjelezték, mivel nagyon sokára tartott megállapodni a kínai telekomcéggel, és számos elemző szerint ezzel rengeteg ideig veszítettek el egy óriási piacot.

Ezzel együtt azért a megfelelő szélessávú technológia elterjedése is segített, no meg az a tény, hogy az iPhone 5-ösök után a telefonok is támogatják ezt a fajta adatátviteli módot.

iPhone 6

A legfrissebb katalizátor pedig kétségkívül az iPhone 6 és 6 Plus, ami méretéből adódóan számos kínai fogyasztó igényeit elégheti ki. Mindeközben a "hagyományos" kijelző mérettel rendelkező 5S is elérhető az országban, ezzel pedig nem veszíti el Kínában a korábbi, régi kijelző méretre ácsingózó ügyfeleit sem a cég.

Az okostelefon-piac pedig nem csak globálisan, hanem Kínában is dinamikusan bővül, sőt, a növekedés motorjának számít. A kínai középosztály szélesedésével egyre többen engedhetik meg maguknak a legkorszerűbb mobiltelefonokat, így nem csoda, hogy a nyugati fogyasztás szimbólumának is tartott Apple készülékei is jobban fogynak.

Az persze ezzel együtt tény, hogy továbbra is az Androidos telefonok a piacvezetők az országban, ráadásul a Xiaomi, és a Lenovo is erőteljesen nyomul a gyártók közül. A hatóságok közben nem könnyítik meg az amerikai cég életét, ezért kérdéses, hogy meddig képes növekedni majd az iPhone-ok aránya az országban. Az mindenesetre segíthet, hogy az Apple Watch hamarosan érkezik majd az országba is, és növelheti az elsőként iPhone-t vásárlók fogyasztói hűségét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!