A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
Vágólapra másolva!
Ismét 50 dollár közelében jár az olaj árfolyama, a piacokat pedig ez segítheti. Európában szintén pluszok jöhetnek, köszönhetően a Santander kedvező gyorsjelentésének.
Vágólapra másolva!
  • Zárásra szépen megvették az amerikai piacokat, a főbb indexek 0,9-1,3 százalékos pluszokig tudtak emelkedni. Ebben főleg az energiaipari cégeknek volt a legnagyobb szerepe, ahol átlagosan 3 százalékos pluszok születtek.
  • Az olaj árfolyamának emelkedésével jött a jó tőzsdei teljesítmény, a WTI a délutáni 48 dollárról 50 dollárig tudott emelkedni, miközben a Brent már 55,4 dollár közelében mozog. A korábbiakhoz hasonlóan most is az olajkutak bezárásával, az olaj cégek éves beruházási terveinek mérséklődésével, illetve short-zárásokkal magyarázható a korrekció.
  • Nem sikerültek jól a tegnapi amerikai makroadatok, az ISM feldolgozóipari indexe a vártnál is nagyobb visszaesést mutatott januárban, 55,5 pontról 53,5 pontra csúszott vissza, szemben a várt 54,5 ponttal. Bár a Markit feldolgozóipari PMI adata valamivel jobb lett a vártnál, a növekedési félelmek vélhetően erősödtek. Jól mutatja ezt az is, hogy a 10 éves amerikai kötvényhozamok 1,66 százalék közelében mozognak.
  • 9,6 százalékot vágtázott piaczárás után a Cliffs Natural Resources (NYSE) árfolyama, miután a várt 13 cent helyett 1 dolláros tisztított EPS-t ért el az előző negyedévben. Az árbevétel szintén a várt felett alakult, ráadásul a menedzsment felfüggesztette az osztalékfizetést is (15 cent részvényenként), hogy az adósság visszafizetésére, és az átszervezésekre tudjon fókuszálni a jövőben.
  • Váratlanul kamatot vágott az ausztrál jegybank, 2,25 százalékra mérsékelte az irányadó rátát, mondván túlértékelt az ausztrál dollár. A hírekre a részvénypiacok jól szerepelnek, az ausztrál ASX200 1,5 százalékos emelkedésre képes. Ázsiában a kínai piacok is pluszban állnak ma reggel, egyedül a japán Nikkei maradt le, 1,3 százalékos mínuszával.
  • Európában is inkább pluszokkal kezdődhet meg a mai kereskedés, 0,3-0,4 százalékos emelkedéseket mutatnak a határidős indexek. Az euró közben továbbra is stabilan 1,13 felett jár a dollárral szemben, bár 1,136-nál feljebb egyelőre nem tud kerülni. A svájci frankkal szemben közben továbbra is 1,05 felett jár, miután piaci pletykák szerint akár új árfolyamküszöböt is bevezethet a svájci jegybank (1,05-1,10-es sáv), ami valamelyest magyarázhatja az előző napok mozgását is. Az EURHUF árfolyama közben 310 felett található, míg a CHFHUF 296 körül ingadozik.
  • Segítheti az európai piacot a Santander Bank (Madrid) vártnál erősebb negyedéves gyorsjelentése is. A legnagyobb spanyol pénzintézet nettó profitja a vártnak megfelelően 68 százalékkal nőtt éves alapon, amiben nem csak a bevételek növekedése, hanem az alacsonyabb céltartalékolás is szerepet játszott. Főleg a spanyol környezet javulása segítette leginkább a bankot.
  • A vártnál sokkal erősebb lett a BP (London) negyedik negyedéves tisztított nyeresége, 1,63 milliárd helyett 2,24 milliárd dollár. Ezzel együtt az előző évi 2,8 milliárd dollárról azért még nagy visszaesést lehet látni, ami főleg az olajárak esésével magyarázható. Az Exxon tegnapi jelentése után így a BP is a vártnál kedvezőbb számokat tett közzé.
  • Jóváhagyta az MNB a Mol TVK részvényekre tett nyilvános vételi ajánlatát, derült ki a Mol közleményéből. Az ajánlati időtartam kezdőnapja február 4-e lett, míg az ajánlati időtartam zárónapja március 5. Mint ismeretes, a Mol még január 13-án jelentette be, hogy részvényenként 4 984 forintért felvásárolná a TVK azon részvényeit, melyet még nem birtokol a társaság.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!