A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Remekel az OTP

OTP bank
Vágólapra másolva!
Kirobbanó erőben kezdték a csütörtöki kereskedést az OTP részvényei, a 4 százalék feletti szárnyalással az árfolyam egyre közelebb kerül az 5000 forintos ellenállásokhoz. A szintek elérésére akár napokon belül is sor kerülhet, de az elmúlt hetek kitartó lendülete után ezekben a magasságokban már fújnia kéne egyet a papírnak, hogy később további csúcsokat tudjon meghódítani.
Vágólapra másolva!

Szépen megindult az OTP árfolyama az elmúlt napok egyhelyben való toporgásából. Csütörtök délelőtt 4 százalék feletti emelkedéssel indult a nap, így 4890 forintos magasságban is megfordultak a részvények. A jó hangulatban nagy szerepet játszik a kedvező befektetői hangulat, illetve a JP Morgan elemzése, melyben közel 7000 forintos célárfolyamot fogalmaznak meg a papírokra. Ez jelenleg a legoptimistább elemzői vélemény, ami a befektetési háztól korábban sem állt távol, 2010-ben például 8000 forintos célárfolyamot tartott fenn az elemző.

Az OTP órás grafikonja alapján lehet még tér a további árfolyam emelkedés előtt. Az elmúlt hetekben több lépcsőben emelkedett az árfolyam, ha most egy hasonló fokra kezdtünk fellépni, hamarosan akár az 5200 forintos magasság is elérhető lehet. Ezt az MACD indikátor vételi jelzése is segíti, az RSI azonban már a túlvett zónában jár.

Az OTP órás grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A napi grafikon is szépen fest, a mozgóátlagok hamarosan aranykereszt jelzést adhatnak, ami jellemzően vételi szignálként értelmezhető. Erős emelkedő trendcsatornában mozog ráadásul az árfolyam, ami nem sokkal ezelőtt a 200 napos mozgóátlagról tudott felfele pattanni.

A nagy lendület után azonban az 5000 forintos magasságban kezdhet elfogyni a lendület. A trendcsatorna felső szélén jár ugyanis az árfolyam, ahonnan lefele korrekció bontakozhat majd ki a 4500-4600 forintos támaszok felé, amit az RSI túlvett jelzése is támogathat. Az MACD indikátornak sem kellene sok, hogy eladási jelzést adjon.

Az OTP napi grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Az 5000 forintos szinteknél korábban is többször elgyengült már az árfolyam, valószínűleg most sem elsőre fogja átszakítani a szintet. A hosszabb távú kép azonban még egy esetleges lefele korrekciót követően is kedvezően fest. Nemrég ugyanis az évek óta jellemző csökkenő trendvonalat törte át felfele az árfolyam, és az 50 hetes mozgóátlag is átszakította nemrég a 200 hetest. Ha sikerül kitörnie a papírnak, úgy hónapokon belül a 6400 forintos következő ellenállás válhat elérhetővé, lefele viszont 4100-4200 forintnál már erős támaszok húzódnak.

Az OTP heti grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!