A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Ennek a Facebook újításnak épp itt volt az ideje

facebook messenger ipad cool lány
Az Anthology nagyon megerősítheti a Facebook helyzetét
Vágólapra másolva!
Új fordulat állt be a webkettes videózásban, ami a cégeket is érinti majd.
Vágólapra másolva!

Erősödik a harc a videózásban a Google és a Facebook között. És míg első látásra az utóbbi óriási hátrányban van technológiai, jogi fronton és üzleti modellként a YouTube-bal szemben, az egészen frissen bevezetett Anthology van olyan okos húzás, hogy azzal a globális piacvezetőnek is fejfájást okozzon.

Az Anthology nagyon megerősítheti a Facebook helyzetét Forrás: AFP/Manjunath Kiran

Napi 4 milliárd a Facebookon megtekintett videó után nem kell bizonyíték arra, hogy a műfaj rettentően népszerű a közösségi oldalon. Szerepet játszhat ebben az egy hónapja debütált és azóta 80 ezer alkalommal használt beágyazási funkció, valamint fontos, hogy akár a böngészésben és a fizetési trendekben, itt is hasít a mobil: ma már 4 felhasználóból 3 a telefonján vagy a tabletjén fogyasztja a minifilmeket.

A trendből nem maradhatnak ki a márkák sem.

Tavaly novemberben a cégek több videót töltöttek fel a Facebookra, mint a YouTube-ra. Éppen ideje volt tehát, hogy a közösségi oldal tisztázza a helyzetet a monetizáció felől is.

Erre nem készült fel a Facebook hirdetési rendszere

A YouTube-éhoz hasonló bevételmegosztó-rendszer híján az nem volt opció, hogy a hirdetési rendszerét vonja be – a YouTube-on a videók mellett futó reklámból jutalék jár a bloggereknek, ami többmilliós nézettségnél már egészen komoly bevételt jelent –, valamivel azonban magához kellett kötnie a minőségi videósokat.

Erre szolgál a tegnap bemutatott rendszer, az Anthology, a márkák és profi videósok találkozása. Mint Lévai Richárd Facebook-szakértő az Üzletrésznek elmondta, ezzel a felülettel minden fél nyer: „Sok cég szeretne minőségi videókat használni akár márkaépítésre, akár valamilyen online marketingkampányában, de nem engedheti meg magának, hogy felbéreljen egy profi stábot – magyarázza. – Az Anthology felületén mostantól felvehetik a kapcsolatot a 7 profi partnerrel, megírják nekik, miben tudnának segíteni, a kialakult együttműködésbe pedig bekapcsolódik a Facebook belső csapata.”

A videósoknak mostantól a Facebook is vonzó lesz

Lévai Richárd szerint hamarosan egyre több olyan céget látunk, amely bevételre számíthat az együttműködésből, mert a tapasztalt videósok jelentkezését folyamatosan várják, az Anthology partnerek száma várhatóan exponenciális növekedésbe kezd, egyre több olyan cégre számíthatunk, akiket bevételhez juttat a Facebookos együttműködés.

„Ezáltal a Facebook egyre vonzóbb partner lesz a minőségi videókészítőknek, akiknek így már megéri majd magukkal hozni a YouTube-ről az esetenként sok milliós követői bázisukat – teszi hozzá a szakértő. – Ez pedig azzal jár majd, hogy hamarosan még több videót nézünk meg, és egyre szélesebb célcsoportja leszünk a reklámoknak.”

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!