A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Milliárdos nyereséget ért el a Ford

President and CEO of Ford Motor Co.
LAS VEGAS, NV - JANUARY 06: President and CEO of Ford Motor Co. Mark Fields delivers a keynote address at the 2015 International CES at The Venetian Las Vegas on January 6, 2015 in Las Vegas, Nevada. CES, the world's largest annual consumer technology trade show, runs through January 9 and is expected to feature 3,600 exhibitors showing off their latest products and services to about 150,000 attendees. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Ford Motor Co. az egy évvel korábbinál 6,5 százalékkal alacsonyabb, az elemzői várakozásoktól elmaradó nyereséget ért el az első negyedévben, a forgalom csökkenése és a hátrányos devizaárfolyam-hatások miatt.
Vágólapra másolva!

A cég az első negyedévben 33,9 milliárd dollár, az egy évvel korábbinál 2 milliárd dollárral kisebb értékesítési árbevételt, valamint 924 millió dollár, részvényenként 23 cent nyereséget ért el. Elemzők 34,3 milliárd dollár forgalmat és 26 cent egy részvényre jutó nyereséget jeleztek előre az idei első negyedévre. A tavalyi első negyedévben 989 millió dollár, részvényenként 24 cent volt a Ford nyeresége.

Mark Fields, a Ford elnök-vezérigazgatója Forrás: AFP/Ethan Miller

Az első negyedévben az eladások egy százalékkal, 1,6 millióra csökkentek. Észak-Amerikában a nagykereskedelmi értékesítések 2 százalékkal, Latin-Amerikában 3 százalékkal csökkentek, Európában viszont 2 százalékkal emelkedtek.

Jobb évet várnak

Az első negyedévben az adó előtti eredmény 1,4 milliárd dollár lett, az egy évvel korábbival közel megegyező. A Ford az első negyedéves eredmény-beszámolón megerősítette korábbi 8,5-9,5 milliárd dolláros éves adó előtti eredmény-előrejelzését. Tavaly a Ford 6,3 milliárd dollár adó előtti eredményt ért el.

A Ford menedzsmentje jelezte, hogy a korábbinál 20 százalékkal magasabb, 15 centes osztalékot fizet.

Az idei évre tervezett 15 új modellből a Ford már hármat bemutatott, a többi fejlesztése pedig a tervezett ütemben halad.

Reakciók és kilátások

A gyorsjelentést egyelőre 0,6 százalékos csökkenéssel fogadta a piac, így a részvény folytatja a közel 3 hónapja tartó oldalazó mozgását, egyre inkább a sáv aljához tapadva. Ha elesne ezen sáv alja 15,70 dollár körül, akkor a papír akár a 14,80-as szinteket is célba vehetné. Az idei teljesítménye amúgy sem acélos a cégnek, az év eleji nyitószintekhez képest jelenleg mindösszesen 1-1,5 százalékos pluszt tud felmutatni. A tavaly október óta húzható emelkedő trendvonal jelenleg 15,20 dolláros szintnél jár.

A sáv alja egyben magas hozam/kockázat arányú belépési pontot is adhat a vételben gondolkodóknak, hisz nagyon szűkre lehet venni a stop szintet.

Ford napos árfolyamgrafikon és technikai elemzés Forrás: Investing.com, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!