Leállt a Ladákat gyártó cég

Lada 2106
Vágólapra másolva!
Május 1. és 11. között leállt a termelés az orosz AvtoVaznál, amit hivatalosan "májusi szünettel" indokoltak.
Vágólapra másolva!

A Ladákat gyártó AvtoVaz a Renault-Nissan 61,7 százalékos tulajdonában van. Az 52 ezer embert foglalkoztató AvtoVaz cégnél idén már nem először áll le a termelés: január 1. és 12. között újévi szünetet tartottak, ezt rögtön megtoldották hat nappal, amikor szabadságra küldték a cég összes dolgozóját. A vállalatnál július 27. és augusztus 16. között szintén szabadságolják a munkavállalókat.

Több év erős növekedés után az autóeladások tavaly jelentősen csökkentek, ahogy az orosz gazdaság gyengülni kezdett az olajárak zuhanásának és a nyugati szankciók bevezetésének következményeként. A rubel árfolyama meredeken esett, ami a fogyasztókat arra kényszerítette, hogy halasszák el a nagy értékű termékek megvásárlását.

Forrás: Ear.hu

Negyedével kevesebb autót gyárthatnak

A több mint hatszáz, Oroszországban tevékenykedő európai vállalatot tömörítő Association of European Businesses (AEB) üzleti érdekképviseleti szervezet 25 százalékos, a PricewaterhouseCoopers (PwC) pénzügyi tanácsadó cég 25-35 százalékos járműeladás-csökkenést valószínűsít az idei évre.

Márciusban 139 850 személygépkocsit és kishaszongépjárművet értékesítettek az országban, ami 42,5 százalékkal kevesebb tavaly márciushoz képest. Februárban 37,9 százalék, januárban 24,4 százalék csökkenést regisztráltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről