A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Végre van magyar szelfiautomata

szelfi autómata coffee shop company
Budapesti kávézóban áll az első szelfiautomata
Vágólapra másolva!
Saját szelfiautomatát fejlesztett egy magyar cég. Olyan magas, mint egy kosárlabdázó, pillanatnyilag egy fővárosi kávézóban áll, két nagyvállalat pedig azonnal lecsapott az ötletre. A fejlesztők úgy látják, a szelfinek komoly szerepe lehet még az üzleti kommunikációban.
Vágólapra másolva!
Budapesti kávézóban áll az első szelfiautomata Forrás: Origo

A plakát a múlt, a szelfi a jövő

A fejlesztő, a Wire Corner Kft. a nemzetközi marketingtrendeket igyekszik meglovagolni. A fogyasztók a Selfie Official segítségével készíthetnek néhány szelfit vásárlás közben, majd megoszthatják a Facebookon vagy elküldhetik emailben, ezzel bekerül a szolgáltató adatbázisába. A Selfie Official biztonságos adatkezelést ígér a fogyasztóknak. „A klasszikus marketingeszközök, mint a plakátok és a hirdetések, azért is szorulnak ki a piacról, mert túl sok erőforrást kötnek le. A szelfizés a mindennapjaink része, és arra gondoltunk, hogy az üzleti kommunikációban is lehetne használni” – mondta el Gintli Sándor, a Wire Corner Kft. ügyvezetője az Üzletrésznek.

Főleg azoknak ajánlják a szolgáltatásukat, akiknek üzletpolitika a személyes kapcsolat a vásárlókkal, például kávézókban és fesztiválokon. A játékboltokban is látnak lehetőséget, mert a gyerekek biztosan szórakoztatónak találják a szelfiautomatát. Sőt, Németországból épp egy fodrászhálózattal tárgyalnak az együttműködésről.

Menőbb lesz kávézni

A prototípuson tíz fejlesztő dolgozott körülbelül 3 hónapig, és a Coffeeshop Comapany üzletében avatták fel az Arena Plazaban. Szabó Gyula, a Coffeeshop Company Magyarországi vezetője azt reméli, hogy népszerű lesz az eszköz. Az újdonság ereje miatt vágott bele, persze örülne, ha forgalomnövekedést is hozna. A nyáron a hálózat összes magyarországi üzletében szeretnék bemutatni az eszközt.

Az automata informatikai hátterét az IBM biztosítja, a Vodafone pedig wifi kapcsolattal és SIM-kártyával állt a Selfie Official mögé. Mindkét cég úgy gondolja, hogy nagy lehetőségek vannak a hasonló innovációs megoldásokban. Egy kávégépbe épített SIM-kártyával például azt lehet figyelni, hogy mennyi kávét használnak egy főzéshez, és hogy lehet-e takarékosabban készíteni a kávét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!