Kukacossá vált az Apple

Apple Watch Tim Cook
Vágólapra másolva!
Újra sikerült túlteljesítenie a piaci várakozásokat az Apple gyorsjelentésének, a befektetők mégis büntették a részvényt, köszönhetően annak is, hogy az új slágertermékről, az Apple Watchról nem közölt forgalmi adatokat.  
Vágólapra másolva!

A piaci szereplők számára csalódást keltett az iPhone eladások alakulása. A harmadik üzleti negyedév során az árbevétel 63 százalékát adó iPhone értékesítés 47,5 millió darabra ugrott, míg a konszenzus 49 millió darabos forgalomról szólt. Ugyanakkor látni kell, hogy a tavaly ősszel bemutatott iPhone 6-os széria iránti kereslet a termék életciklusa miatt enyhült annak ellenére, hogy Kínában 87 százalékos növekedést értek el a China Mobile disztribúciójának köszönhetően - emeli ki reggeli hírlevelében az Equilor.

Kínában óriási népszerűségnek örvend az iPhone 6. Forrás: AFP/Johannes Eisele

A befektetők számára kulcskérdés lett volna az új okosóra értékesítésének alakulása, de erről részletes információt nem közölt a gyártó. Csupán annyi derült ki, hogy az okosórát tartalmazó szegmens árbevétele kevesebb, mint 1 milliárd dollárral nőtt, noha a piac 1,8 milliárd dolláros bővüléssel számolt.

Az Apple munkatársa mutatta be, hogy működik az okosóra Forrás: AFP/Josh Edelson

A főbb eredménysorok meghaladták a konszenzust, az árbevétel 49,6 milliárd dollárra, míg a részvényenkénti nettó profit a várt 1,8 dollárral szemben 1,85 dollárra emelkedett.

A következő negyedévben az Apple 49-51 milliárd dolláros árbevétellel számol, amely pesszimistább, mint az 51,1 milliárd dolláros piaci konszenzus - írja reggeli hírlevelében az Equilor.

Büntetett a piac

A gyorsjelentés közlése után a keddi zárás utáni kereskedésben közel 7 százalékot esett az Apple részvények árfolyama.

Az Apple részvényeinek árfolyamalakulása az elmúlt egy évben Forrás: Investing.com
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről