90 milliárd forintos keret nyílt innovációra

Kutatás, innováció, fejlesztés,
Vágólapra másolva!
Két, együttesen 90 milliárd forint keretösszegű pályázatot nyitott meg a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hazai kutatóhelyek kapacitásának bővítésére. Vállalkozások is pályázhatnak a forrásokra.
Vágólapra másolva!

Egyetemek, kutatóintézetek és vállalkozások kutatásfejlesztési célú együttműködésének ösztönzésére, a hazai kutatóhelyek kapacitásának bővítésére két újabb, együttesen 90 milliárd forint keretösszegű pályázat nyílt meg szerdán - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal).

Vállalkozások kutatásfejlesztésére nyílt pályázat szerdán Forrás: AFP

Két új pályázati felhívás

Két új pályázati felhívásának keretében a NKFI Hivatal csaknem 1,7 milliárd forinttal támogatja a nemzetközi együttműködésben megvalósuló innovációt, valamint a találmányok, újítások iparjogvédelmi oltalomszerzését. A most meghirdetett és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból (NKFI Alap) finanszírozott pályázatokon a Közép-magyarországi Régió kutatóhelyei és vállalkozásai is indulhatnak. További részleteket a pályázatokról itt talál.

Az állam és a befektetői szemlélet

Fontos, hogy a kutatás-fejlesztés alkalmazható tudás vagy termék létrehozását eredményezze, ezért a versenyképességi és kiválósági együttműködéseket támogató felhívás célja olyan partnerségek elősegítése, ahol vállalkozások piaci tapasztalatára is támaszkodhatnak a kiemelkedő kutatócsoportok - idézi a megjelent felhívásokkal kapcsolatban a közlemény Pálinkás Józsefet, az NKFI Hivatal elnökét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!