A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A félelem tartja vissza a vállalatokat

Kína tőzsde pánik
To go with China-economy-stocks-policy,FOCUS by Bill SAVADOVE In this photo taken on September 1, 2015, an investor checks his smartphone as a digital board in the background shows stock market movements at a brokerage house in Shanghai. Chinese authorities have deployed vast sums to try to stabilise slumping share prices, but have to contend with a rumour-driven market and investors like Wang Youfu, whose latest sure thing is a chemical firm that lost $180 million last year. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
A világ részvénypiacaira kilépő új vállalatok száma hét éves mélységbe süllyedt 2016 első három hónapjában, ahogy számos gazdasági és politikai kockázat nehezedik a vállalatokra és a piacokra – derül ki az EY friss elemzéséből.
Vágólapra másolva!

Mindössze 167 elsődleges részvénykibocsátás (IPO) valósult meg az idei év első három hónapjában, összesen 12,1 milliárd dollár értékben – idézi a CNBC az EY jelentését. A megelőző év azonos időszakához képest ez a bevont tőkében mintegy 70 százalékos, míg volumen tekintetében 39 százalékos zsugorodásnak számít.

A globális IPO-aktivitás jelentősen lelassult, és ez a világ minden táján jellemző – jelezte kedden Martin Steinbach, az EY ügyvezető igazgatója. Az elmúlt időszakban a világ a volatilitási tényezők egy sajátos „koktélját” tapasztalhatta olyan összetevőkkel, mint az alacsony olajár vagy a világgazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak – tette hozzá Steinbach. A vezető azonban optimista, mivel úgy látja, az aktivitás kezd emelkedni, ahogy a volatilitás egyre inkább gyengülő trendet mutat.

Türelemjáték

Mindazonáltal a közelmúlt eseményeinek eredményeként

a vállalatok inkább kivárásra játszottak,

és várták, hogy mikor jön el a megfelelő piaci helyzet. Emellett pedig olyan alternatív lehetőségeket is alkalmaztak, mint az összeolvadás vagy a felvásárlás,amelyek kevésbé vannak kitéve a volatilis piaci környezetnek – olvasható a jelentésben.

Az első három hónap aktivitásának tükrében az EY arra számít, hogy a politikai és a gazdasági bizonytalanságok továbbra is megmaradnak majd. Ezek között emelték ki a menekültválság és az esetleg brit kilépés hatásait az Európai Unióra, valamint az amerikai elnökválasztást övező potenciális kockázati tényezőket.

Megfelelő piaci hangulatra várnak a vállalatok Forrás: AFP/Bryan Thomas

Ezzel párhuzamosan Steinbach pozitív várakozásokat fogalmazott meg a jegybanki hatásokkal kapcsolatban, mivel az amerikai, az euróövezeti, a japán és a kínai jegybankok monetáris politikái támogatóan hathatnak a piacokra az év további részében.

Ázsiai IPO-motor

Külön is izgalmas, hogy míg az ázsiai csendes-óceáni térség lehet az egyik kiemelt kockázati terület, a jelentés szerint mégis

Ázsia maradhat az IPO-k húzórégiója,

mivel itt még mindig egy növekvő piacról beszélhetünk. Az elsődleges kibocsátások volumene egyébként év/év alapon 31 százalékkal esett az ázsiai csendes-óceáni térségben az első negyedévben, miközben 2016 téli hónapjaiban a globális IPO-k 61 százalékát adta ez a terület.

Japán pedig idén is különösen jól teljesíthet, miután a befektetői bizalom széles körben stabil az országban, ráadásul 2008 óta a legjobb első negyedévet produkálta a szigetország.

Mindent összevetve

a gazdasági és politikai stabilitás jelei valószínűleg újra felélénkítik majd az IPO piacot

a következő negyedévekben, és a szintek megközelíthetik a historikus normákat – hangsúlyozta Jackie Kelley, az EY amerikai IPO piaci szakértője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!