A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kartell egy közvetítőkocsi bérlésére kiírt pályázaton

bíróság kalapács ítélet
http://www.dreamstime.com/stock-photos-court-law-lawyer-courtroom-gavel-attorney-legal-image63110683
Vágólapra másolva!
A Liga TV egy MTVA által kiírt nyílt közbeszerzési eljáráson próbált kartellezni. A tét közvetítőkocsik bérlése volt. A versenyhivatal több mint 81 millió forintra bírságolta a kartellezésben részt vevő társaságokat.
Vágólapra másolva!

A Finella Investment Kft. (a HTD Szaknévsor Kiadó Kft. jogutódja), a JRM Produkció Kft., a Liga TV Kft., a „PUPU Produkció” Filmgyártó Kft. és a Nosztalgia-Design Kft. versenykorlátozó céllal hangolta össze magatartását a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által kiírt közbeszerzési eljárásokon.

A jogsértésekért összesen 81 970 500 forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal.

Az MTVA pályázata alapvetően SD- és HD-technológiát alkalmazó mobil közvetítőkocsik bérlésére vonatkozott. E közvetítőkocsikat különböző sport- és kulturális események (koncertek, színházi előadások), valamint egyéb események helyszíni közvetítésénél használják.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Stephane de Sakutin

A GVH megállapította, hogy

a Liga TV kezdeményezte az egyeztetéseket

az MTVA 2013. évi keretmegállapodásos pályázatán ajánlattevőként történő indulásra, annak konkrét formájára és tartalmára vonatkozóan, és a fenti vállalkozások annak érdekében hangolták össze magatartásukat (döntöttek a pályázaton való indulásról, készítették el és nyújtották be ajánlataikat, majd a hiánypótlásokat), hogy a Liga TV mindannyiuk esetében alvállalkozóként vehessen részt az MTVA fenti pályázatain.

A jegyzet volt a bizonyíték

Ennek célja volt a piaci versenytársak kizárása a második pályázati körből, amelyben már csak az első körben az első négy helyen végzett vállalkozás vehetett volna részt. Ezt úgy akarták elérni, hogy a pályázat első körében az első négy helyen végeznek. Így a Liga TV valódi piaci versenytárs nélkül nyerhette volna el a keretmegállapodás alapján megvalósuló feladatok elvégzését.

A kartell miatt közel 82 milliós bírságot szabott ki a GVH Forrás: Dreamstime

A GVH az előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatok alkalmával több, a jogsértéseket alátámasztó bizonyítékot foglalt le, köztük a versenykorlátozó magatartás

közvetlen bizonyítékát, a Liga TV ügyvezetőjének jegyzetét.

A GVH figyelembe vette, hogy a Liga TV aktív felbujtói és szervezői szerepet játszott a jogsértőnek minősített magatartások kialakításában és összehangolásában. A GVH döntése értelmében súlyos versenykorlátozásnak minősül, amit a Liga TV tett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!