Buffett párbajra hívta Trumpot

donald trump warren buffett
Vágólapra másolva!
Az amerikai befektetési guru, Warren Buffett komoly kritikával illette Donald Trump republikánus elnökjelölt üzleti múltját és tehetségét. Buffett szerint még egy majom is jobb eredményt ért volna el a tőzsdén, mint Trump cégei 10 év alatt.
Vágólapra másolva!

Igen kemény szavakkal kritizálta Donald Trumpot egy nebraskai kampányrendezvényen Warren Buffett milliárdos befektető. A 85 éves Buffett, aki december óta formálisan is beállt Hillary Clinton támogatói közé, igen érzékeny pontján találta el Trumpot. A republikánus jelölt ugyanis rendszeresen hangoztatja múltbéli üzleti teljesítményét a kampány során, és Buffett pont ezt a vonalat bírálta élesen – írja a CNBC.

A befektető hangsúlyozta, miután Trump Atlantic Cityben lévő hotelüzlete 1995-ben tőzsdére ment, a vállalat a következő 10 évben minden egyes évben pénzt veszített, miközben

Trump ezen időszak alatt 44 millió dollárnyi kompenzációt vett ki.

Kemény kritikát kapott a republikánus elnökjelölt Forrás: AFP/Jason Connolly

„Ha 1995-ben egy majom véletlenszerűen befektetett volna a tőzsdén, átlagosan 150 százalékos hozamot ért volna el a részvényekkel. Azok viszont, akik hallgattak Trump szirénhangjaira,

minden befektetett dollárjuk 90 százalékát elveszítették”

– mondta Buffett.

Ezzel egy időben a világ negyedik leggazdagabb emberének számító Buffett kihívta Trumpot, hogy bárhol, bármikor üljenek le, és tegyék le egymás mellé az adóbevallásaikat, a közönség pedig kérdezhessen azok tartalmáról. A kihívás oka, hogy Trump egyelőre nem tette közzé nyilvánosan a bevallását, arra hivatkozva, hogy az adóhatóság (IRS) még vizsgálatot folytat. Buffett azonban kijelentette, a hatóság nála is vizsgálódik, mégis hajlandó találkozni a választások előtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről