Csökkentik az éttermi szolgáltatások áfáját
![10 meglepő ok, ami keresztbe tesz a fogyókúrának ez zsír étterem](https://cdn.origo.hu/2023/12/J8ato1QZnuSqpN3zcIAGqvEDAT2zfpF1JIM2WlSobUQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM1ODg0MWFkM2FhNTQ2ODNhMzgxYmZmYmEzY2ZlMTZl.webp)
Varga Mihály elmondta, hogy a jövő évi költségvetésben csökken a sertéshús mellett a tej, a tojás és a baromfi áfája 5 százalékra, de mérséklődik az internethasználat és az éttermi szolgáltatások forgalmi adója is. Utóbbi
2017-ben 27 százalékról 18 százalékra mérséklődik és 2018-ban tovább csökkenhet 5 százalékra.
Niklai Ákos hozzátette: az intézkedés javítja az alacsony jövedelmezőségű vállalatok versenyképességét, segít a munkaerő megtartásában, mivel több pénz marad a magasabb munkabérekre.
Az intézkedés nyomán az éttermi fogyasztói árak is csökkenhetnek.
Az áfacsökkentés a minőség javítását is előmozdítja, mert a vállalkozásoknál maradó pénzből lehet az éttermek felújítására is költeni - mondta az elnök.