Jelentős veszteséggel zárt tavaly a Rolls-Royce

AVION-CONCORDE- Horizontal SUPERSONIC PLANE AERONAUTICS INDUSTRY PLANE Photo prise le 25 février 1968 ŕ l'aéroport de Toulouse-Blagnac du prototype 001 du Concorde placé devant des bâtiments du  "silencieux" oů ses moteurs Olympus de Rolls-Royce (GB)-SNEC
Photo prise le 25 février 1968 ŕ l'aéroport de Toulouse-Blagnac du prototype 001 du Concorde placé devant des bâtiments du "silencieux" oů ses moteurs Olympus de Rolls-Royce (GB)-SNECMA (Fr.) doivent ętre testés ŕ plein régime. A picture taken 25 February 1968 at Toulouse-Blagnac airport shows prototype 001 of Concorde in front of an engine-testing system. / AFP / DSK AND -
Vágólapra másolva!
Teljesen eltüntette a patinás gyártó profitját a brexit miatti fontgyengülés.
Vágólapra másolva!

A Rolls-Royce 4 milliárd font veszteséggel zárta a tavalyi évet, elsősorban a font gyengülése miatt - közölte a brit hajó- és repülőgép-motor gyártó (a luxusautókat már a német BMW gyártja). A cég árbevétele tavaly 15 milliárd font, egy évvel korábban 13,7 milliárd font volt.

A legendás Concorde gépet is Rolls-Royce repülőgépmotorok hajtották Forrás: AFP/-

A közlemény szerint

a vállalat veszteségének fő oka az volt, hogy az európai uniós tagságról szóló júniusi brit népszavazást követően a font jelentősen gyengült a dollárhoz képest.

Ez a Rolls-Royce profitját mintegy 4,4 milliárd fonttal csökkentette.

Mérsékelte a profitot az is, hogy a vállalat 671 millió font bírság kifizetését vállalta, és így sikerült megállapodnia az amerikai, brazil és brit hatóságokkal arról, hogy leállítsák a társaság ellen 2013-ban megkezdett, vesztegetés vádjával indított nyomozást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!