A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Világgazdaság: Több száz fogadási oldalt blokkol a NAV

Vágólapra másolva!
Blokkolásra és bírságra számíthatnak azok a sportfogadási oldalak és kaszinók, amelyek szembemennek egy hazai szabályozással. Ezek a fogadási oldalak egyébként nem fizetnek semmilyen adót.
Vágólapra másolva!

Tavaly 1,77 milliárd forint volt a szerencsejáték-felügyeleti bírságok összege, ebből 1,5 milliárd forintot engedély nélküli online szerencsejáték-szervezéssel összefüggésben szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – írta a Világgazdaság.

A sportfogadási oldalak és internetes kaszinók közül egy 2014-es törvény alapján eddig

459-et blokkolt,

vagyis tett elérhetetlenné a hatóság. A tavaly októberben indult eljárások után pedig 89 esetben a szervezők nevét is nyilvánosságra hozta.

A blokkolás egyébként 365 napig tart, a hivatal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal közösen lép fel az oldalakkal szemben. A széles körben ismert,

az Electra Works Limited érdekeltségi körébe tartozó Bwin vagy a Rational Gaming Europe Limited Poker Stars oldala is erre a sorsra jutott.

A hazai szabályozás nagy nemzetközi visszhangot kapott, Maciej Szpunar uniós főtanácsnok szerint az online szerencsejáték piacáról kiszorult külföldi szereplők sokéves pereskedésre számíthatnak Magyarországon.

Ám az érintett játékszervezők 95 százaléka nem vonul ki a piacról, többen ma is hirdetik magukat, vagy legalább elérhetőek, és fogadnak befizetéseket is. Szakértők szerint

a játékosok befizetései nincsenek biztonságban

az ilyen oldalakon, ha nem fizetik ki őket, panasszal sem élhetnek. Az érintett cégek egyébként nem fizetnek semmilyen játék- vagy forgalmi adót – írja a Világgazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!