Folytatódik az egyeztetés a kkv fejlesztéséről

beton építkezés építőipari munkás ÉPÜLET épületfotó épülő ház félkész épület Foglalkozás FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA lakópark SZEMÉLY
Debrecen, 2017. január 23. Érkezik a friss beton a Dóczy Lakópark építésén. A debreceni Hunép Universal cégcsoport saját beruházásban és kivitelezéssel építi a lakóparkot, amiben 224 lakásos három tömbből álló épületegyüttes készül. Szakmai és pénzügyi előrejelzések szerint idén tovább folytatódik az építőipar termelésének, 2016 őszétől tapasztalható növekedése. Az várható, hogy az ágazatot a magánberuházások és a lakásépítés lendíti tovább. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A magyar gazdaság teljesítményének növekedéséhez hozzájárult a kis- és középvállalkozások (kkv) helyzetének, versenyképességének javítására tett intézkedések kedvező hatása - mondta Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

A szövetség ügyvezető elnöke szerint egyre több vállalkozás belátja, hogy nemcsak alacsony bérekkel lehet versenyképesen működni a piacon, hanem műszaki fejlesztéssel, innovációval is. Ezt támasztja alá, hogy egyre több kkv tud a külpiacra szállítani, szolgáltatni.

Az iparszövetség tagságánál a legnagyobb növekedést az idén az építőiparban és a beszállító iparban működő vállalkozásoknál látható, bár az is igaz, hogy alacsony tavalyi bázisról indultak.

Az idén a második fél évben az uniós pályázatok segítik a vállalati tervezést - tette hozzá.

Az építőipar húzóágazat Forrás: MTI/Oláh Tibor

Az iparszövetség arra számít, hogy a második fél évben folytatódik az egyeztetés a magyar kkv-szektor fejlődését, erősítését szolgáló intézkedésekről, köztük a bérterhek jövő évi csökkentéséről a költségvetés helyzetétől függően. Mindenki érdeke, hogy a kkv-fejlesztés sikeresen folytatódjon, javuljon a versenyképességük, mert ez a szektor adja a versenyszféra foglalkoztatottainak 73 százalékát - tette hozzá Vadász György.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről