A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:00TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Rekord nyereséggel zárt a Samsung

Samsung
Visitors look at television monitors by Samsung Electronics during the Korea Electronics Grand Fair at an exhibition hall in Seoul on October 27, 2016. Samsung heir apparent Lee Jae-Yong took a major step towards control of the family-run conglomerate on October 27, joining the board as the company reported a 30 percent profit dive following a highly damaging recall crisis. / AFP PHOTO / JUNG YEON-JE
Vágólapra másolva!
Samsung Electronics rekord nyereséggel zárta a 2017-es évet és emellett a részvényeseknek is volt okuk az örömre, hiszen ők is nagyobb osztalékra számíthatnak, valamint a Samsung emeli a kibocsájtott részvények számát is. A tech óriás az előző évben 5,4 milliárd dollárnyi osztalékot fizetett a befektetőinek.
Vágólapra másolva!

Remek évet zárt a Samsung és a tech óriásnak sikerült rekord nyereséget bezsebelni, miközben a részvényesek számára kifizetett osztalékot is növelni tudták. A negyedik negyedév volt a legnagyobb lökés a cég számára.

A Samsung világvezető szerepe még inkább megszilárdult a televíziózás, az okostelefonok, valamint a memóriachippek gyártásának területén is és az évet 53,7 milliárd dolláros nyereséggel zárták.

A részvényesek megsegítésére irányul az is, hogy a Samsung felaprózza a részvényeit, így több jut a bereketetőknek, de természetesen ezzel a az áruk is az arányoknak megfelelően fog változni. Ha például 2:1 arányú felaprózás történik, akkor a részvényesek egy részvény helyet kettőt kapnak, a részvények árfolyama pedig felére csökken, éppen emiatt a vállalat jegyzett tőkéjét sem érinti változás.

illusztráció Forrás: Origo

Kim Sung-soo az LS Asset Management alapítóját meglepetésként érte a felaprózás, hiszen erre korábban semmi jel nem utalt. Hozzáteszi, hogy a vállalatra ez nem lesz különösebb hatással, azonban a részvényekre pozitívan hathat.

Hiába volt várható a jó eredmény, a részvények így is 8 százalékot emelkedtek a felaprózás hírére, a nap végére pedig összességében 0,2 százalékot nőtt a Samsung értékpapírjainak ára. A befektetők számára az is megnyugtató hír, hogy a Samsung biztosította őket afelől, hogy a félvezetők köré épülő üzletág az előrejelzéseik szerint erősödni fog 2018-ban.

illusztráció Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A chip gyártók, mint a Samsung, a SK Hynix és az Intel, mind próbálják meglovagolni a félvezetők iránti megnövekedett keresletet.

Az előző évben a Samsung teljesítménye az utolsó három hónapban volt a legerősebb. A vállalat 14,13 milliárd dolláros profittal zárta ezt az időszakot, ami a 2016-os év azonos időszakához képest 64 százalékos javulás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!