A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Már képzik egy új szakma képviselőit: e-autótöltő-szerelő

MOL Limo, Car sharing, elektromosautó
MOL Limo, Car sharing, elektromosautó, sajttáj, bemutató. 2018.01.25 Fotó: Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
Ingyenesen képeznek villanyszerelőket e-autótöltő-szerelőnek a közterületi és otthoni töltési megoldások fejlesztésével foglalkozó vállalkozásnál.
Vágólapra másolva!

Ingyenesen képeznek villanyszerelőket e-autótöltő-szerelőnek a közterületi és otthoni töltési megoldások fejlesztésével foglalkozó vállalkozásnál - írja a Híradó.hu.

Az EVvolumes értékesítési adatbázisa alapján tavaly a 100 százalékban, kizárólag elektromos meghajtású gépjárművek a hálózatról tölthető járművek kétharmadát tették ki a világon.

Itthon azonban még csak most kezd elterjedni az elektromos autó, amihez egy komoly töltési infrastruktúrára van szükség.

Emellett természetesen szakemberekre is, akik a töltőoszlopokat javítják, ez ugyanis nem csak erősáramú, de informatikai ismereteket is megkíván.

A Schneider Electric az iparági szereplők közül hazánkban elsőként vágott bele ilyen képzésbe, ráadásul teljesen ingyen tartja ezeket a képzéseket villanyszerelőknek az elektromos töltőállomások szerelésével kapcsolatban.

Eddig ilyen oktatást csak villamosmérnököknek és tervezőknek kínáltak, villanyszerelőknek nem.

Az elektromos autók töltésére az otthoni hálózati aljzatok hosszú távon nem alkalmasak Fotó: Csudai Sándor - Origo

Jelenleg a jogszabályok közterületen Magyarországon teljesen ingyen biztosítják az elektromos autók töltését, ennek ellenére a legtöbben otthon, pihenőidejükben tudják feltölteni az autóikat. A napközbeni pár órás töltés nem teszi lehetővé az akkumulátor teljes feltöltődését, így a következő nap az amúgy is igen kritikus egy töltéssel elérhető eljutási távolság kisebb lesz, ami áttervezésre kényszerítheti az autó gazdáját.

Az otthoni töltés azonban bár nagyon hasznos funkció, de nem ideális.

A hagyományos erősáramú háztartási aljzatok nem arra készültek, hogy jelentős teljesítményű fogyasztókat órákon át szolgáljanak ki,

meg is látszik ez az elektromos fűtőtestek csatlakoztatására használt konnektoroknál, melyek egy idő után égésnyomokat mutatnak az átáramló erősáram hőfejlesztése miatt. Bár a zárlattól megvéd a kismegszakító vagy a biztosíték, szélsőséges esetben még akár tűz is keletkezhet.

Ezért az elektromos autók gazdái számára ajánlott olyan töltőt beszerelni, ami speciálisan elektromos autóhoz készült, ehhez pedig szintén szakemberre van szükség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!