A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Drágulhat a taxizás Budapesten

taxisdemonstráció
Budapest, 2016. április 26. A taxis szervezetek demonstrációjának résztvevői gyülekeznek a budapesti Hősök terén 2016. április 26-án. Az Uber személyszállító szolgáltatás ellen tüntető taxisok a Hősök tere-Dózsa György út-Thököly út-Rákóczi út-Erzsébet körút-Teréz körút-Oktogon-Andrássy út-József Attila utca-Széchényi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Bem rakpart-Batthyány tér-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd útvonalon autóznak a Széchenyi István térig. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Már egy ideje lehetett tudni, hogy emelkedni fog a fővárosi taxik tarifája, most viszont úgy tűnik, hogy ez már nagyon hamar megtörténhet. Még a húsvéti ünnepek előtt dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes kerekasztal beszélgetést hívott össze, melyen a taxi-társaságok képviselői, taxisofőrök, valamint a szakmai érdekképviseleti szervezetek - a BKIK Ipari Tagozat, a Budapest Közút és a BKK - képviselői is részt vettek.
Vágólapra másolva!

A megbeszélés témája a taxisokat sújtó egyre nagyobb költségek miatti tarifa díjának emelése volt.

A Budapest Taxi képviselőjének kivételével a jelenlévők egyöntetűen támogatták a már korábban benyújtott tarifaemelés mértékét,

így azt a főpolgármester-helyettes a továbbiakban egységes szakmai javaslatnak értékelte. Ezzel a szakmai egyeztetések a végéhez érhettek és az egységes javaslat a közeljövőben a fővárosi közgyűlés elé kerülhet, ott döntenek róla.

Ennek értelmében az alapdíj 450 forintról 700 forintra nő, a kilométerdíj pedig 280 forintról 300 forintra emelkedik. Emellett a várakozás percenkénti díja is 5 forinttal drágulni fog, a jelenlegi 70-ről 75 forintra.

illusztráció Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke elmondta, hogy az OTSZ által képviselt taxi-társaságok és a több ezer egyéni taxis-vállalkozó egyaránt fontos lépésként értékeli a szakmai döntést, hiszen az egységes tarifa 2013-as bevezetése óta a taxisok költségei jelentősen megemelkedtek.

Továbbá megköszönte a tárgyalások sikeres kimeneteléhez aktívan hozzájáruló taxi-társaságok és szakmai szervezetek,

de leginkább a türelmes és a csendes többségben lévő taxis kollégák támogatását. Az OTSZ elnöke úgy gondolja, hogy ezzel a lépéssel közelebb jutottak ahhoz a célukhoz, hogy a taxizás a jövőben minél többeknek nyújtson átlátható és vállalható megélhetést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!