A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Manchester City nyerte az angol labdarúgó szuperkupát, miután a Wembley Stadionban rendezett szombati döntőben tizenegyesekkel legyőzte városi riválisát, a Unitedet.

A bajnoki címvédő City meglehetősen tartalékos felállásban lépett pályára az idénynyitó találkozón, ennek ellenére a gólt és kaput eltaláló lövést sem hozó első félidőben Josep Guardiola együttese volt némileg veszélyesebb - írja az MTI.

776187223, Manchester City, Manchester United
A Manchester City nyerte az angol Szuperkupát
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A fordulás után tíz perccel Erik ten Hag, az FA Kupa májusi döntőjében a Cityt 2-1-re felülmúló MU vezetőedzője négyet is cserélt, amitől megélénkült együttese játéka, s előbb Marcus Rashford révén kapufát ért el, majd a 82. percben egy gyors kontra végén az argentin Alejandro Garnacho betalált.

A City felpörgette a játékát és Bernardo Silva fejesével a 89. percben egyenlített. A döntetlennel zárult rendes játékidő után következő tizenegyespárbajban az első öt-öt lövő közül épp Silva, valamint Jadon Sancho hibázott, a mérkőzés végül a nyolcadik párban dőlt el, amikor a rutinos északír Jonny Evans kapu fölé emelt, a svájci Manuel Akanji azonban nem rontott.

Guardiola hetedszer Community Shield-győztes együttese három elvesztett szuperkupadöntő után tudta ismét elhódítani a trófeát.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!