A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Hét ország nem felel meg az euróövezeti követelményeknek

kamat, hozam, kötvény, profit
bankjegy HASZNÁLATI TÁRGY pénz TÁRGY
Budapest, 2011. augusztus 5. Euró bankjegyeket számol egy pénzváltó alkalmazottja Budapesten. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Azon hét euróövezeten kívüli tagállamban, amelyek jogilag kötelezettséget vállaltak a közös valuta bevezetésére, jelentős előrehaladás tapasztalható a nominális konvergencia terén. Ugyanakkor jelenleg egyikük sem teljesíti a csatlakozáshoz szükséges valamennyi formai és jogi feltételt.
Vágólapra másolva!

Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa elmondta, hogy a hét vizsgált tagállam – Bulgária, Csehország, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Románia és Svédország – nem teljesíti az átváltási árfolyamra vonatkozó kritériumot, mivel egyikük sem vesz részt az úgynevezett ERM-2 árfolyam-mechanizmusban.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Horvátország kivételével a jogszabályok az értékelt tagállamok egyikében sem egyeztethetőek össze teljes mértékben a gazdasági és monetáris unió szabályaival.

Ezek a tagállamok teljesítik az államháztartásra vonatkozó kritériumot, Bulgária, Csehország, Horvátország, Magyarország és Svédország pedig a hosszú távú kamatlábakhoz kapcsolódó kritériumot is.

A vizsgált tagállamok általánosságban gazdaságilag és pénzügyileg megfelelően integrálódtak az Európai Unióba.

Néhányuk azonban makrogazdaságilag továbbra is sebezhető, és üzleti környezetükkel és intézményi keretükkel kapcsolatos kihívásokkal szembesülnek, amelyek kockázatot jelenthetnek a konvergenciafolyamat fenntarthatóságára nézve.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!