A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Évek óta nem rohantak ennyien a tőzsdére

tőzsde, kereskedés, részvény, kereskedő, New York, Dow Jones
A Dow Jones index miatt aggódik az egyik kereskedő a New York-i tőzsdén.
Vágólapra másolva!
Az előző negyedévben hároméves csúcspontra emelkedett a vállalatok tőzsdére lépési aktivitása. Ráadásul a következő időszakban még több üzlet várható, ahogy a cégek igyekeznek megrohamozni a tőzsdéket.
Vágólapra másolva!

Összesen hatvan vállalat hajtott végre kezdeti nyilvános részvénykibocsátást (IPO) az USA-ban az idei második negyedévben. A rohamot az alacsony kapitalizációjú egészségügyi cégek vezették, és összesen 13,1 milliárd dolláros tőkebevonás valósult meg. Ez egyébként elmaradt az első negyedévben mért 44 darab IPO során bevont 15,6 milliárdos tőkemennyiségtől – írja a MarketWatch.

Jövedelem tekintetében a legnagyobb üzlet az AXA Equitable Holdings tőzsdére vitele volt,

melyet leválasztottak a francia AXA biztosítótársaságról. Az anyavállalat amerikai működésében résztvevő cég 2,7 milliárd dollárt vont be az IPO-val. A dobogóra ezen kívül a GreenSky nevű pénzügyi technológiában utazó cég (874 millió), illetve a Wholesale Club Holdings nagykereskedelmi vállalat (638 millió) fért föl.

Hírnév és piaci értékeltség tekintetében egyértelműen a Spotify került az élre. A zenei szolgáltató cég ugyanis több mint 25 milliárd dolláros értékeltséggel ment tőzsdére, ami a legmagasabb szám a kínai Alibaba 2014-es tőzsdére lépése óta.

Részvények és árfolyamok

Emellett a legjobban teljesítő IPO-k a technológiai szektorból kerültek ki. Itt a listavezető a kínai játékszolgáltató vállalat, a Huya,

melynek részvényei 170 százalékot emelkedtek azt követően, hogy a cég májusban kilépett a tőzsdére.

A Huya egyébként nemrég jelentette be, hogy partnerségre lép a Tencent kínai technológiai óriással.

A Spotify tőzsdére lépése volt a második negyedév egyik legizgalmasabb eseménye Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Mohammed Elshamy

Hasonlóan jól teljesítettek olyan technológiai szereplők, mint a Zuora vagy a DocuSign. Míg az előbbi árfolyama több mint duplájára emelkedett az áprilisi IPO óta, addig utóbbinak részvényei 80 százalékot izmosodtak a szintén áprilisi tőzsdére lépést követően. A Zuora egyébként egy felhőalapú üzleti szoftvercég, míg a DocuSign a vállalati elektronikus aláírásokat igyekszik forradalmasítani. Külön érdekesség, hogy a DocuSign volt az egyetlen olyan technológiai vállalat, amely pozitív szabad cash flow-val lépett tőzsdére az idei második negyedévben.

Az egyes iparágak tekintetében a biotechnológiai cégek teljesítettek a leggyengébben.

Ezek közül kiemelkedik a Hancock Jaffe Laboratories, melynek részvényei nagyjából 30 százalékot estek a májusi IPO után, illetve az Evelo Biosciences, melynek részvényei több mint 25 százalékot süllyedtek.

Kitartó lendület

A jövőbe tekintve arra lehet számítani, hogy az év második felében is igen erős lesz az IPO aktivitás – derül ki a Renaissance Capital adataiból. Összesen 72 elsődleges kibocsátás várható, és olyan nagyobb nevek is bekerülnek a képbe, mint a Cushman & Wakefield kereskedelmi ingatlanvállalat vagy az autóértékesítésben utazó kínai Cango.

A Renaissance Capital IPO-kat követő tőzsdén kereskedett alapja (ETF) ezzel együtt 4,4 százalékot izmosodott az elmúlt negyedévben,

míg a benchmarknak számító amerikai S&P 500 részvényindex csupán 3,6 százalékot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!