Összeomlott az olasz sportautógyár

Frankfurti Autószalon
Vágólapra másolva!
Sorra mutatkoznak be a Fiat Chrysler, a Ferrari és a Maserati nemrég elhunyt vezérét, Sergio Marchionnét váltó új vezetők, de egyelőre nem sok sikerrel. A Fiat múlt heti összeomlása után most a Ferrari jutott hasonló sorsra. A cég eredményei ugyan kedvezőek, ám a frissen kinevezett vezérigazgató első nyilatkozatában olyan kijelentést tett, ami sokakat megijesztett és kisebbfajta pánikot idézett elő a tőzsdén.
Vágólapra másolva!

Nem indult túl sikeresen a Ferrari múlt héten elhunyt vezérigazgatójának helyébe lépő Louis Camilleri pályafutása. A Bloomberg beszámolója szerint az elemzők számára rendezett konferenciabeszélgetés ugyanis elég rosszul sült el.

Camilleri megígérte, hogy szeptemberben nyilvánosságra hozza elképzeléseit arra vonatkozóan, hogyan lehet a luxussportautókat gyártó cég nyereségét a duplájára emelni, amire az előző vezérigazgató tett ígéretet.

Hangsúlyozta, hogy elődjéhez hasonlóak a törekvései, ám azt is hozzátette, hogy a kitűzött célok elérése kockázatokat is rejt magában.

Ez utóbbi kijelentését rendkívül negatívan értékelték: a cég részvényei meredek esésbe kezdtek, a New York-i tőzsdén 12 százalékot veszítettek értékükből egy nap alatt, amire több mint két éve nem volt példa.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/DPA/Boris Rössler

Ugyanakkor a Ferrari háza táján látszólag minden rendben van,

mert a várakozásoknál magasabb, 291 millió eurós, kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti második negyedéves eredményről számoltak be.

Egyúttal megerősítették, hogy ebben az évben összességében 1,1 milliárd eurós eredményt várnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről