A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Megmutatjuk, mikor érdemes karácsonyfát venni

fenyőfa, karácsonyfa
Debrecen, 2013. december 22. Fenyőfát árusító hely Debrecenben 2013. december 22-én. A kereskedők tapasztalata szerint sokan az utolsó napokban veszik meg a fenyőfát. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Karácsony napjáig érdemes kivárni a fa vásárlásával, ugyanis akkor a legolcsóbbak. Például az Egyesült Államokban ilyenkor az átlagár 47 dollár (13 ezer forint) alá esik – állítja a Nemzeti Karácsonyi Egyesület, valamint a Square társaság tanulmánya, amit a Marketwatch összesített.
Vágólapra másolva!

Ugyanakkor a legdrágább időpont a Cyber Monday – vagyis a Fekete Pénteket követő hétfői online leértékelések – ekkor ugyanis az átlagár még 81 dollár (23 ezer forint), míg a Black Friday napján is olcsóbb, bár nem sokkal: az átlag akkor 77 dollár (22 ezer forint).

Illusztráció Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ha a karácsonyfa megvásárlásával az utolsó hétig várunk, akkor az akár 22 százalékos megtakarítást is jelenthet, ugyanakkor sokan nem szeretik halogatni a fa beszerzését.

A karácsonyfák ára az elmúlt évben 17 százalékkal emelkedett az Egyesült Államokban – 64 dolláros (18 ezer forint) átlagárról 77 dollárra (22 ezer forint). Ugyanakkor az Egyesület úgy véli, idén nem lesz drágulás, köszönhetően annak, hogy kellő mennyiségű fa áll az ünneplők rendelkezésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!