A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Tesco-vezér az online kereskedőket hibáztatja a csökkenő forgalomért

Tesco
Signage is pictured at a branch of Tesco in south London, on January 9, 2018. / AFP PHOTO / Justin TALLIS
Vágólapra másolva!
Dave Lewis, a Tesco vezérigazgatója szerint, az üzleti ingatlan adók emelése bizonyos vállalatok számára "egyenlőtlen játékteret" eredményezett, valamint a legnagyobb fenyegetésnek az online áruházak térnyerését tartja.
Vágólapra másolva!

Lewis a BBC-nek elmondta: az üzleti adó – ami az ingatlanadóhoz hasonló – a legnagyobb adófajta, amit a vállalat fizet, és ez évente több mint 700 millió font. „Egyszerűbb játéktérre van szükségünk, az online kereskedelem és a hagyományos kiskereskedelmi alapmodell között" – értékelt Lewis.

Illusztráció Forrás: AFP/Justin Tallis

Lewis szerint át kell gondolni, hogy engedélyezik-e az adók, úgy mint a társasági, vagy az üzleti adók csökkentését, hogy egyenlőbb feltételek mentés működjön mindenki a gazdaságban, vagy pedig nem veszik figyelembe, és akkor bizony majd sokan igyekeznek kikerülni ezeket a költségeket.

Lewis hozzátette, hogy a szakminiszterek nem fordítanak elég figyelmet a kiskereskedelemre – valamint az élelmiszeriparra – a kormány ipari stratégiájában.

Tavaly Mike Coupe, a Sainsbury szupermarket vezérigazgatója is hasonló kérdéseket fogalmazott meg. Szerinte alapvető reformokra lenne szükség, mert különösen az olyan, régen bevezetett adótípusok, mint az üzleti adó, figyelmen kívül hagyja a városon kívül raktárhelyiséggel rendelkező online kiskereskedőket.

A Tesco vezérigazgatója elismerte, hogy a cég több kiskereskedelmi területtel rendelkezik, mint amennyire szüksége van, ezért is bővítette portfólióját új márkákkal.

Ugyanakkor a kiskereskedőket leginkább az olyan cégek veszélyeztetik, mint az Amazon, amely nemrég felvásárolta az amerikai élelmiszerbolt-láncot, a Whole Foods-ot, és nyitott egy kasszamentes üzletet is Seattle-ben.

Illusztráció Forrás: AFP/2017 Getty Images/David Ryder

Doug Gurr, az Amazon brit főnöke szerint a legtöbb kiskereskedőnek mostantól az online és a fizikai üzletek együttesére van szüksége.

Gurr ráadásul kiemelte egyik eladóját, akinek 25 éve van üzlete egy angliai kisvárosban, és az online eladásoknak köszönhetően további két üzletet is tudott nyitni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!